Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

Εσπερίδα με θέμα: «Τα προσωπικά δεδομένα, η ασφάλειά τους στο διαδίκτυο και το νομικό πλαίσιο που τα διέπει»

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 από 18.00-20.00
Τα προσωπικά δεδομένα αποτελούν το σύνολο των πληροφοριών που αναφέρονται σε ένα άτομο και το περιγράφουν/ταυτοποιούν στο περιβάλλον του. Είναι το όνομά του, η διεύθυνσή του, ο αριθμός του κινητού του, το σχολείο στο οποίο πηγαίνει, τα μέρη όπου ταξιδεύει κλπ. Διατηρώντας κάποιος τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων, διατηρεί και τον έλεγχο της ιδιωτικής του ζωής. Πόσο ασφαλή όμως είναι αυτά τα προσωπικά δεδομένα στο Διαδίκτυο; Ποιος νόμος διέπει τους κώδικες και τα δικαιώματα των ευαίσθητων αυτών πληροφοριών στον Κυβερνοχώρο;
Μια εσπερίδα που επιχειρεί να δώσει κάποιες απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, διοργανώνει η Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 από 18.00-21.00 στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου.
Την εκδήλωση – η οποία απευθύνεται σε φοιτητές, αποφοίτους ΑΕΙ – ΤΕΙ καθώς και επαγγελματίες – επιχειρηματίες του κυβερνοχώρου – θα συντονίσει ο κ. Παναγιώτης Γαλιώτος, Coordinator της Σχολής Πληροφορικής του Mediterranean College. Πολλά και καίρια είναι τα θέματα που θα συζητηθούν: Θα δοθεί η ερμηνεία της ασφάλειας στο «Cloud computing» και στα «Big data». Θα εξεταστούν τεχνικές και εργαλεία συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων αλλά και μέθοδοι προστασίας αυτών. Θα εξεταστεί η δυνατότηταανωνυμοποίησης των δεδομένων. Τέλος, θα συζητηθούν στοιχεία που αγγίζουν το νομικό πλαίσιο των προσωπικών δεδομένων στον κυβερνοχώρο καθώς και τεχνικές όπως το Ηacking αλλά και το Ethical Hacking, και πως αυτές τα επηρεάζουν.
Το Mediterranean College είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που παρέχει προπτυχιακό πρόγραμμα στα Δίκτυα και την ασφάλεια Η/Υ. Επιπλέον τo μεταπτυχιακό του πρόγραμμα επικεντρώνεται στη διαχείριση, στην ασφάλεια των δικτύων αλλά και στα ασύρματα δίκτυα. Οι σπουδαστές του παρακολουθούν ειδικά μαθήματα ασφάλειας δικτύων στα οποία εκπαιδεύονται και σε περιπτώσεις Ethical Hacking. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Mediterranean College είναι πιστοποιημένη Ακαδημία της Cisco. Σε συνεργασία με το Mediterranean Professional Studies και τα προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης που παρέχει, οι φοιτητές μπορούν να αποκτήσουν τις περιζήτητες πιστοποιήσεις CCNA, CCNP και CCNA Security.
ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Για δηλώσεις συμμετοχής http://www.medcollege.edu.gr/events/computing-applyform