Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Εργαστήριο με θέμα: «Θεατρικό Παιχνίδι - Η Διδασκαλία της Θεατρικής Αγωγής στο Σχολικό Πλαίσιο»

Το Τμήμα Παιδαγωγικών της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών  του Mediterranean College, διοργανώνει ένα πρότυπο εργαστήριο με θέμα «Θεατρικό Παιχνίδι - Η Διδασκαλία της Θεατρικής Αγωγής στο Σχολικό Πλαίσιο», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011, από 10:00 έως 14:00, στο Lecture Hall του Mediterranean College

 
Εισηγήτριες είναι η  Δρ. Ζωή Νικηφορίδου – Νηπιαγωγός και η Κα Ανδρομάχη Παπαδοπούλου – Θεατρολόγος - Ηθοποιός. Το βιωματικό αυτό εργαστήριο σκοπεύει να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με όλες τις απαραίτητες θεωρητικές και εργαστηριακές γνώσεις καθώς και με τις απαραίτητες εξειδικευμένες δεξιότητες.
Οι θεματικές ενότητες περιλαμβάνουν τα εξής:
Ι. Θεωρητικό υπόβαθρο: Θεατρικό παιχνίδι και η εκπαίδευση / θεωρητικό πλαίσιο και εφαρμογή, Μαθησιακοί στόχοι και ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσα από το παιχνίδι, Θεατρικό παιχνίδι στην προσχολική ηλικία (αναλυτικό πρόγραμμα, στόχοι, επιδιώξεις και δραστηριότητες) – Ο ρόλος του δασκάλου, Οδηγίες για την πρακτική εφαρμογή .
ΙΙ. Πρακτική εφαρμογή: α. Φυσικές ασκήσεις και παιχνίδια: Ασκήσεις ενεργοποίησης του σώματος και των αισθήσεων (χαλάρωση, αναπνοή-γνωριμία), Ασκήσεις παρατήρησης και αυτοσυγκέντρωσης (γλύπτης-γλυπτό), Ασκήσεις επικοινωνίας και εμπιστοσύνης (καθρέφτης), Ασκήσεις ρυθμού και φωνητικά παιχνίδια. β. Αυτοσχεδιασμοί: Παιχνίδια μίμησης, Παιχνίδια μεταμορφώσεων, Ατομικοί και ομαδικοί αυτοσχεδιασμοί, Αυτοσχεδιασμοί σε σχέση με συγκεκριμένη συνθήκη (χώρος, χρόνος, επάγγελμα) και με εξωτερικά ερεθίσματα (οπτικό, ηχητικό). γ. Δραματοποιήσεις αφηγηματικών κειμένων: Ευτυχής κατάληξη: θεατρικό δρώμενο, θεατρική παράσταση.
ΙΙΙ. Συζήτηση και ανάλυση της πρακτικής εφαρμογής.

Απευθύνεται σε Παιδαγωγούς, Νηπιαγωγούς, Βρεφονηπιοκόμους, Δασκάλους, Καθηγητές, Φοιτητές και αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ/Κολεγίων και ΙΕΚ Παιδαγωγικών τμημάτων, ιδιοκτήτες και εργαζόμενους σε Κέντρα Προσχολικής Αγωγής και Νηπιαγωγεία, Θεατρολόγους, Εμψυχωτές και σε όσους αγαπούν το θεατρικό παιχνίδι και επιθυμούν περαιτέρω εξειδίκευση στη θεατρική αγωγή.

Η διάρκειά του είναι τέσσερις ώρες και η αξία συμμετοχής είναι 20€ για φοιτητές του Κολεγίου και των φορέων του  Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ,  35 € για εξωτερικούς φοιτητές  και 60€ για επαγγελματίες.  Περιλαμβάνει, coffee break, εκπαιδευτικό υλικό και βεβαίωση συμμετοχής. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 40 άτομα.

Πληροφορίες – Συμμετοχές: Κα Κέλλυ Αδάμη, Administration Office (γρ. 503),
τηλ. 210 8899 658, e-mail: kadami@medcollege.edu.gr , καθημερινά 11:00-19:00.