Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

1η Εβδομάδα Απασχολησιμότητας του Mediterranean College

Το Mediterranean College ανακοινώνει την διοργάνωση της πρώτης Εβδομάδας Απασχολησιμότητας, η οποία θα λάβει χώρα από τις 5 έως τις 9 Νοεμβρίου 2012 στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου. Οι δράσεις αυτής της εβδομάδας απευθύνονται αποκλειστικά στους φοιτητές και αποφοίτους του Mediterranean College, τόσο προπτυχιακού όσο και μεταπτυχιακού επιπέδου. 

Σκοπός αυτών των δράσεων είναι να ενισχύσουν τις επαγγελματικές  δεξιότητες των φοιτητών και αποφοίτων του Κολεγίου και να τους προετοιμάσουν για την είσοδό τους στη σύγχρονη απαιτητική αγορά εργασίας.

Πρόκειται για μία εβδομάδα κατά τη διάρκεια της οποίας οι φοιτητές και απόφοιτοι του Mediterranean College θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις τάσεις της αγοράς εργασίας ανά κλάδο σε περίοδο κρίσης, να παρακολουθήσουν ομιλίες εξειδικευμένων στελεχών, να συμμετάσχουν σε workshops σχετικά με τη σύνταξη του βιογραφικού τους και τον τρόπο αναζήτησης εργασίας, να κάνουν ψυχομετρικά τεστ, να πρωταγωνιστήσουν σε παιχνίδια ρόλων συνεντεύξεων ως υποψήφιοι εργαζόμενοι, καθώς και να λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Η Εβδομάδα Απασχολησιμότητας θα περιλαμβάνει τόσο συλλογικές δράσεις για όλους τους φοιτητές του Κολεγίου όσο και στοχευμένες δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού ανά Τομέα ειδικότητας: Διοίκηση Επιχειρήσεων, Πληροφορική, Μηχανική, Ψυχολογία και Παιδαγωγικά.