Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Πρακτική Άσκηση πρωτοετών φοιτητών απογευματινών τμημάτων του Business School

Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης  των  πρωτοετών Φοιτητών των απογευματινών τμημάτων του Business School του Mediterranean College, ξεκίνησε να υλοποιείται για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, με την υποστήριξη κορυφαίων συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.

Στην πρώτη φάση, στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης συμμετέχουν οι εξής επιχειρήσεις: Makro, Leroy Merlin, EAB, Coca Cola 3E, PepsicoHBH, ενώ αναμένεται να ενταχθούν και άλλες επιχειρήσεις  στη συνέχεια του προγράμματος.

Το Πρόγραμμα  Πρακτικής Άσκησης θα ξεκινήσει να υλοποιείται εντός Οκτωβρίου 2012. Στόχος του προγράμματος είναι η διασύνδεση  της  εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και η επίτευξη μιας αμφίδρομης σχέσης μεταξύ των φοιτητών του Mediterranean College και των επιχειρήσεων.

Τα ουσιαστικά οφέλη που προκύπτουν για τους φοιτητές μας από την υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος είναι η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και προϋπηρεσίας που σχετίζεται με τα επιστημονικά πεδία της εκπαίδευσης, η καλλιέργεια και περαιτέρω ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων των φοιτητών μας, καθώς και η αφομοίωση της επιστημονικής θεωρίας και γνώσης μέσα από την επαγγελματική εξάσκηση.

Παράλληλα μέσω του παραπάνω προγράμματος, οι φοιτητές μας εξοικειώνονται από τον πρώτο κιόλας χρόνο των σπουδών τους με τις απαιτήσεις του επαγγελματικού περιβάλλοντος και την ελληνική πραγματικότητα, ενώ προετοιμάζουν την ομαλότερη και ταχύτερη ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Η πρωτοβουλία αυτή του Mediterranean College, αναμένεται να συμβάλλει στη δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας και ανταλλαγής γνώσης μεταξύ των φοιτητών που συμμετέχουν σε προγράμματα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και των επιχειρήσεων, δημιουργώντας δυναμική για την υλοποίηση  περεταίρω συνεργασιών. 

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Admission Office του Mediterranean College: Aθήνα:  Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899600, admission@medcollege.edu.gr