Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Learning & Teaching Conference 2014

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Mediterranean College με γνώμονα την παροχή ευκαιριών ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού του και στο πλαίσιο της επίτευξης των ακαδημαϊκών του στόχων, διοργανώνει το Ετήσιο Συνέδριο Διδασκαλίας & Μάθησης. Πρόκειται για μια σειρά παρουσιάσεων, σεμιναρίων και workshops που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επίκαιρων θεμάτων, τα οποία οι καθηγητές όλων των προγραμμάτων του Κολλεγίου καλούνται να αντιμετωπίσουν προκειμένου να φέρουν εις πέρας επιτυχώς το έργο τους.


Θεματικοί Άξονες LTC ‘14
ENOTHTA A: Παρουσιάσεις Αποτελεσμάτων Ερευνητικού Έργου
Φέτος, για πρώτη φορά και σε συνεργασία με το ΚΕΤΑΚ (Κέντρο Ερευνών Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας), το Συνέδριο θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει στην πρώτη ενότητα παρουσιάσεις προσωπικής έρευνας των καθηγητών του Κολλεγίου από όλες τις Σχολές και τα επιστημονικά αντικείμενα των προγραμμάτων που προσφέρει το Κολλέγιο, αναδεικνύοντας έτσι το αξιόλογο, διακεκριμένο και ερευνητικά ενεργό ακαδημαϊκό προσωπικό που διαθέτει.
Πεποίθηση της Ακαδημαϊκής Διεύθυνσης του Κολλεγίου είναι ότι η συγκεκριμένη ενότητα α) εξυπηρετεί και προωθεί το διεπιστημονικό διάλογο στο πλαίσιο του οποίου απαιτείται η έκθεση του καθηγητή στο εύρος των επιστημονικών πορισμάτων, β) θα ενισχύσει σημαντικά την προσπάθεια του Κολλεγίου να αναπτύξει ερευνητική δραστηριότητα και να επικοινωνήσει με την επιστημονική κοινότητα, γ) θα προσφέρει μία επιπλέον διάκριση στο έργο των καθηγητών που στελεχώνουν τα προγράμματα του Κολλεγίου.
ΕΝΟΤΗΤΑ Β: Αφιέρωμα στα διαδραστικά μαθήματα
Πως μπορεί η απόκτηση της γνώσης να γίνει μια ελκυστική αλλά και αποδοτική διαδικασία; Πως θα επιστρέψουν οι φοιτητές στις αίθουσες; Πως θα συμβάλει ο ίδιος ο φοιτητής στη μαθησιακή διαδικασία; Στην εποχή του «fragmentation» και των «prosumers», η συγκεκριμένη ενότητα θα δώσει έμφαση σε μεθόδους και τρόπους ενίσχυσης του ενδιαφέροντος των φοιτητών για το μάθημα μέσω πιο διαδραστικών διαλέξεων με προδιαγραφές που επιτρέπουν σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές να συν-διαμορφώνουν το μαθησιακό αποτέλεσμα.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ

Πληροφορίες – Συμμετοχές: Mediterranean College, Πελλήνης 8 Αθήνα, τηλέφωνο: 2108899652, Eπικεφαλής Συντονιστικής Ομάδας LTC κα Ι. Καραγεώργη, e-mail: ikarageorgi@medcollege.edu.gr