Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

Εκδήλωση με θέμα: Ευέλικτες Μορφές Εργασίας

Το Mediterranean College σε συνεργασία με την Manpower και στο πλαίσιο του Employability Week πραγματοποίησε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2014, εκδήλωση για τις Ευέλικτες Μορφές Εργασίας. Στο πλαίσιο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε, οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι της Manpower, κος Νίκος Γεωργούσης και κα Άρτεμις Θεοδώρου, ενημέρωσαν τους φοιτητές του Κολεγίου για τις τρέχουσες εξελίξεις στην αγορά εργασίας, καθώς και τις υψηλές απαιτήσεις που αυτές διαμορφώνουν για τον σύγχρονο απόφοιτο.

Το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης ήταν η ανάγκη της κατάλληλης προετοιμασίας των φοιτητών για την αποτελεσματική απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας, καθώς οι φοιτητές καλούνται να αξιοποιήσουν τις σημαντικές ευκαιρίες που ανοίγονται μέσω της προσφοράς θέσεων εργασίας μερικής απασχόλησης, ώστε να εμπλουτίσουν στη διάρκεια των σπουδών τους το βιογραφικό τους σημείωμα αλλά και να αποκτήσουν το νωρίτερο δυνατό εργασιακή κουλτούρα και επαγγελματική συνείδηση.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε η δυνατότητα των φοιτητών του Mediterranean College να αποστείλουν βιογραφικά σημειώματα στην Manpower μέσω του Γραφείου Διασύνδεσης του Κολεγίου ώστε να αιτηθούν για θέσεις εργασίας που ήδη υφίστανται.

Το θεματικό event ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις των φοιτητών, το ενδιαφέρον των οποίων ήταν έκδηλο σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Το Employability Week διεξάγεται για 3η συνεχή χρονιά και αποτελεί μια πρωτοβουλία του Mediterranean College που επιτρέπει στους φοιτητές του να έρθουν σε επαφή με την αγορά εργασίας μέσα από πλήθος δράσεων όπως σεμινάρια, ομιλίες επαγγελματιών, workshops ειδικευμένων επαγγελματιών και εκπαιδευτικές επισκέψεις.