Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Το μοναδικό πρόγραμμα στη Συμβουλευτική Ψυχολογία αποκλειστικά στο Mediterranean College

To καινοτόμο αυτό πρόγραμμα προσφέρεται και με τη μορφή του Distance Learning
για τους φοιτητές της Περιφέρειας

Η Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Mediterranean College, ανακοινώνει την έναρξη  υποβολής αιτήσεων  στο μοναδικό μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (HND in Counselling and Psychology), που προσφέρει σε αποκλειστική συνεργασία με τον  αναγνωρισμένο διεθνώς Βρετανικό Εκπαιδευτικό φορέα Edexcel International.
Το HND in Counselling and Psychology είναι το μοναδικό πρόγραμμα στην Ελλάδα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες επαγγελματικής εξειδίκευσης στον τομέα της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας. Δεδομένου ότι απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε επαγγελματίες του χώρου ή φοιτητές συγγενικών προγραμμάτων, οι οποίοι θέλουν να ενισχύσουν τα προσόντα τους και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, το πρόγραμμα έχει έντονο βιωματικό και εργαστηριακό χαρακτήρα και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη συμβουλευτικών, ερευνητικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων.
Το πρόγραμμα, έχει διάρκεια δύο έτη και προσφέρεται στην Ελληνική Γλώσσα κατά τη διάρκεια τεσσάρων εξαμήνων με τη μορφή part-time φοίτησης (δύο απογεύματα/εβδομάδα) ή distance-learning (δύο ημέρες/μήνα), ώστε να καλύψει τις ανάγκες των φοιτητών που προέρχονται από την περιφέρεια.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εκμάθηση και υιοθέτηση των δεοντολογικών κανόνων που διέπουν το επάγγελμα του Συμβούλου, την ευαισθησία του απέναντι σε θέματα διαφορετικότητας και την κατανόηση των δυσκολιών του σύγχρονου ανθρώπου. Επιπλέον, συμπεριλαμβάνει συμμετοχή των φοιτητών σε παιχνίδια ρόλων, όπου πειραματίζονται με τον ρόλο του συμβούλου και σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης που στοχεύουν στην  αυτογνωσία. Η διδακτική ύλη εμπλουτίζεται από την επαγγελματική εμπειρία των καθηγητών, οι οποίοι παράλληλα με την ακαδημαϊκή τους ιδιότητα εργάζονται ως σύμβουλοι και ψυχοθεραπευτές.


Το HND in Counselling and Psychology απευθύνεται σε:  
-Πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ, Κολεγίων και Πανεπιστημίων του εξωτερικού, ανεξαρτήτως ειδικότητας
-Φοιτητές  Ψυχολογίας, Κοινωνικών επιστημών, Ανθρωπιστικών επιστημών
- Απόφοιτους Παιδαγωγικών σχολών Προσχολικής Αγωγής
-Απόφοιτους Σχολών επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας καθώς και σε επαγγελματίες της Υγείας και της Ψυχικής υγείας
-Κοινωνικούς λειτουργούς και Εκπαιδευτικούς
-Σε επαγγελματίες  με μετεκπαίδευση στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία
-Στο ευρύτερο κοινό που αποσκοπεί στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη και διεύρυνση
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες οδηγούνται στην απόκτηση του πτυχίου Higher National Diploma  (HND), Counselling and Psychology  από τον Edexcel International, UK.  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν στο Βρετανικό Σύλλογο Συμβούλων και Ψυχοθεραπευτών (BACP).
Το Mediterranean College, από το 1997 προσφέρει στην Ελλάδα τα προγράμματα Higher National Diploma (HND), αποτελώντας σήμερα το μεγαλύτερο Πιστοποιημένο Κέντρο του Edexcel International στη χώρα μας, για την παροχή των προγραμμάτων HND. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Edexcel, έχει αξιολογήσει το Mediterranean College για την παροχή των προγραμμάτων HND με άριστα, όσον αφορά στο ακαδημαϊκό προσωπικό, στην υλικοτεχνική υποδομή, στη βιβλιοθήκη και στις εσωτερικές διαδικασίες του Κολεγίου.

To Mediterranean College είναι Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, αναγνωρισμένο από το Υπ. Παιδείας για τις δομές του στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. (Άδεια Λειτουργίας: 92769/ΙΑ/18-8-2010 - ΦΕΚ 1302 Β’ –Αθήνα-, 92800/ΙΑ/6-8-2010 – ΦΕΚ 1248 Β’ –Θεσσαλονίκη-). Επιπλέον, το Mediterranean College, είναι αναγνωρισμένο από το BAC           ( British Accreditation Council) ως ίδρυμα που παρέχει ανώτατη εκπαίδευση. 
Η Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του  Mediterranean College, από το 1977, μεταφέρει τη Βρετανική Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Mediterranean College.  The Power of Knowledge.
Info: Mediterranean College, Aθήνα:  Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899600, Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9 - Τηλέφωνο: 2310 287 779 , www.medcollege.edu.gr