Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Το Κορυφαίο Μεταπτυχιακό στη Γνωστική – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (MSc Cognitive Behavioural Psychotherapy

Υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή εκπαίδευση στην Ελλάδα,  με το κύρος του University Of Derby και της  Σχολής Κοινωνικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών του Κολεγίου.


Η Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Mediterranean College,  σε συνεργασία με το κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο University of Derby, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα MSc Cognitive Behavioural Psychotherapy (CBT).
Ένα καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, μοναδικό στην Ελλάδα, με επαγγελματικό προσανατολισμό στη Γνωστική/ Συμπεριφορική Θεραπεία. Μέσω των ποικίλων μεθόδων διδασκαλίας και αξιολόγησης που εμπεριέχει, προετοιμάζει τους μεταπτυχιακούς φοιτητές κατάλληλα ώστε να καταστούν ικανοί  να λειτουργήσουν ως αυτόνομοι Γνωστικοί Συμπεριφορικοί Ψυχοθεραπευτές.
Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από το University of Derby, σύμφωνα με τα κριτήρια του Βρετανικού Συλλόγου Γνωστικών/ Συμπεριφορικών Ψυχοθεραπευτών (BABCP), με βάση τα οποία πιστοποιούνται τα μεταπτυχιακά προγράμματα Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας.
Η δομή και το περιεχόμενο του προγράμματος
καλύπτει τις θεωρίες και τις έρευνες που σχετίζονται με τη Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους μεταπτυχιακούς φοιτητές να αποκτήσουν τις αναγκαίες δεξιότητες για την εφαρμογή της σε πληθώρα διαταραχών (κατάθλιψη, άγχος, φοβίες, ψυχαναγκασμός, μετατραυματικό στρες, διατροφικές διαταραχές κ.α.). 
Η διδασκαλία και η  μάθηση έχει έντονο πρακτικό και βιωματικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει μελέτη κλινικών περιπτώσεων, εφαρμογή προσεγγίσεων ψυχοπαθολογίας, θεραπευτική σχέση & δεξιότητες, προβολές DVD , θεραπευτικό ημερολόγιο,  ατομική έρευνα και κλινική πρακτική με εποπτεία τριακοσίων είκοσι  ωρών σε συνεργαζόμενους φορείς.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε  απόφοιτους ΑΕΙ, Κολεγίων και Πανεπιστημίων της αλλοδαπής με προπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ψυχολογία, σε απόφοιτους ΑΕΙ, ΤΕΙ, Κολεγίων και Πανεπιστημίων της αλλοδαπής με πτυχίο Κοινωνικών Επιστημών στο οποίο ποσοστό μαθημάτων να ανήκει στον τομέα Ψυχολογίας, σε κατόχους επαγγελματικών τίτλων σπουδών ή/και εργασιακής εμπειρίας στη Συμβουλευτική ή στην Ψυχοθεραπεία, σε απόφοιτους  ΑΕΙ, Κολεγίων και Πανεπιστημίων της αλλοδαπής με πτυχίο Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, σε απόφοιτους ΑΕΙ, Κολεγίων και Πανεπιστημίων της αλλοδαπής Παιδαγωγικών Σχολών Προσχολικής Αγωγής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η διάρκεια του προγράμματος είναι δύο έτη Part Time και η γλώσσα διδασκαλίας στα  Αγγλικά.
To Mediterranean College είναι Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, αναγνωρισμένο από το Υπ. Παιδείας για τις δομές του στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. (Άδεια Λειτουργίας: 92769/ΙΑ/18-8-2010 - ΦΕΚ 1302 Β’ –Αθήνα-, 92800/ΙΑ/6-8-2010 – ΦΕΚ 1248 Β’ –Θεσσαλονίκη-). Αξίζει να σημειωθεί ότι το Mediterranean College, είναι αναγνωρισμένο από το BAC ( British Accreditation Council) ως ίδρυμα που παρέχει ανώτατη εκπαίδευση. 
Η Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του  Mediterranean College, από το 1977, μεταφέρει τη Βρετανική Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Mediterranean College.  The Power of Knowledge.
Info: Mediterranean College, Aθήνα:  Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899600, Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9 - Τηλέφωνο: 2310 287 779 , www.medcollege.edu.gr