Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

Mediterranean College|Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα HND in Counselling and Psychology

Υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή εκπαίδευση στην Ελλάδα,  με το κύρος του Edexcel  και της  Σχολής Κοινωνικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών του Κολεγίου.Η Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Mediterranean College,  σε συνεργασία με το Edexcel, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το πιστοποιημένο  πρόγραμμα  επαγγελματικής εξειδίκευσης HND in Counselling  and Psychology (Συμβουλευτική Ψυχολογία), που οδηγεί στην απόκτηση HND, ενός πιστοποιημένου επαγγελματικού τίτλου σπουδών πανεπιστημιακού επιπέδου,  με διεθνή αναγνώριση, που εκδίδεται απευθείας από το Edexcel International, έναν φορέα που υπάγεται στο Βρετανικό Υπουργείο Παιδείας.

To HND in Counselling  and Psychology, είναι το μοναδικό μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επαγγελματικής εξειδίκευσης στη Συμβουλευτική Ψυχολογία.  Δεδομένου ότι απευθύνεται πρωτίστως σε επαγγελματίες του χώρου και φοιτητές συγγενικών προγραμμάτων οι οποίοι θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ενισχύσουν τα προσόντα τους , το πρόγραμμα έχει έντονο βιωματικό χαρακτήρα.

Το πρόγραμμα προσφέρεται στη διάρκεια τεσσάρων εξαμήνων με τη μορφή part-time (2 απογεύματα την εβδομάδα) ή distance-learning (2 ημέρες / μήνα, Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο), ώστε να καλύψει τις ανάγκες των εργαζομένων φοιτητών αλλά και των κατοίκων της περιφέρειας.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εκμάθηση και υιοθέτηση των δεοντολογικών κανόνων που διέπουν το επάγγελμα του Συμβούλου, την ευαισθησία του απέναντι σε θέματα διαφορετικότητας και την κατανόηση των δυσκολιών του σύγχρονου ανθρώπου. Επιπλέον, συμπεριλαμβάνει συμμετοχή των φοιτητών σε παιχνίδια ρόλων, όπου πειραματίζονται με τον ρόλο του συμβούλου και σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης που στοχεύουν στην αυτογνωσία. Η διδακτική ύλη εμπλουτίζεται από την επαγγελματική εμπειρία των καθηγητών, οι οποίοι παράλληλα με την ακαδημαϊκή τους ιδιότητα εργάζονται ως σύμβουλοι και ψυχοθεραπευτές.

Η δομή του προγράμματος έχει ως εξής:
1ος Χρόνος:
Ανθρώπινη Ανάπτυξη, Εισαγωγή στη Μεθοδολογία της Έρευνας, Ανάπτυξη Συμβουλευτικών Δεξιοτήτων, Θεωρίες Συμβουλευτικής, Κοινωνική Ψυχολογία, Ερευνητικές Μέθοδοι και Στατιστική Ι, Προσωπική Ανάπτυξη Ι, Γνωστική Ψυχολογία.
2ος Χρόνος:
Γνωστικές – Συμπεριφοριστικές προσεγγίσεις στη Συμβουλευτική Ι, Προσωποκεντρική Προσέγγιση στη Συμβουλευτική Ι, Ψυχοδυναμικές Προσεγγίσεις στην Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη ΙΙ, Γνωστικές – Συμπεριφοριστικές προσεγγίσεις στη Συμβουλευτική ΙΙ, Προσωποκεντρική Προσέγγιση στη Συμβουλευτική ΙΙ, Συμβουλευτική Σχέσεων, Πρακτική. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν στο Βρετανικό Σύλλογο Συμβούλων και Ψυχοθεραπευτών (BACP).

Το HND in Counselling and Psychology  προσφέρεται στην Ελληνική Γλώσσα και απευθύνεται σε Πτυχιούχους  και φοιτητές ΑΕΙ, ΤΕΙ, Κολεγίων και Πανεπιστημίων του εξωτερικού, από τους κλάδους της Ψυχολογίας  και των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, καθώς επίσης και σε επαγγελματίες της Υγείας και της Ψυχικής Υγείας, Κοινωνικούς λειτουργούς και Εκπαιδευτικούς.

To Mediterranean College είναι Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, αναγνωρισμένο από το Υπ. Παιδείας για τις δομές του στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. (Άδεια Λειτουργίας: 92769/ΙΑ/18-8-2010 - ΦΕΚ 1302 Β’ –Αθήνα-, 92800/ΙΑ/6-8-2010 – ΦΕΚ 1248 Β’ –Θεσσαλονίκη-). Αξίζει να σημειωθεί ότι το Mediterranean College, είναι αναγνωρισμένο από το BAC ( British Accreditation Council) ως ίδρυμα που παρέχει ανώτατη εκπαίδευση. 
Η Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του  Mediterranean College, από το 1977, μεταφέρει τη Βρετανική Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Mediterranean College.  The Power of Knowledge.
Περισσότερες Πληροφορίες: Mediterranean College, Aθήνα:  Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899600, Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9 - Τηλέφωνο: 2310 287 779 , www.medcollege.edu.gr