Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Mediterranean College|Αποτελέσματα Εκπαιδευτικής Ημερίδας Υγείας για την Πρόληψη του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας & τη Ψυχοθεραπευτική Αντιμετώπιση

Με τη συμμετοχή δεκάδων φοιτητών, πραγματοποιήθηκε ο κύκλος της Εκπαιδευτικής Ημερίδας Υγείας, που διοργάνωσε  η Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του  Mediterranean College,  με την ευγενική υποστήριξη της gsk GlaxoSmithKline, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη των φοιτητών και του κοινού γενικότερα, για ευρύτερη ενημέρωση.
Το θέμα της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17 και 24 Οκτωβρίου, στο Lecture Hall του Κολεγίου, ήταν «Νέες Γυναίκες & Πρόληψη του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας - Η Ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση».
Κατά το πρώτο μέρος της ημερίδας ο Dr. Οδυσσέας Σαββούρας, Μαιευτήρας –Χειρουργός – Γυναικολόγος, αναφέρθηκε στον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας  και σε όσα  πρέπει να   γνωρίζουμε για να προστατευτούμε.  Πιο συγκεκριμένα, ο κος Σαββούρας, αποσαφήνισε μύθους και αλήθειες για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας,  παρουσίασε τις σχετικές αντιλήψεις, και αναφέρθηκε στους τρόπους προφύλαξης και τα μέτρα πρόληψης, την πρωτογενή πρόληψη και τον εμβολιασμό για τον HPV, και τον προληπτικό έλεγχο με τεστ Παπανικολάου.
Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, ο κος  Στέλιος Κουτελιέρης, Chartered Psychologist, Division of Health Psychology, RECBT, Coordinator & Academic Program Leader HNDs, αναφέρθηκε στην  Ψυχοθεραπευτική Αντιμετώπιση γυναικών με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ο κος Κουτελιέρης αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του διεξοδικά στις ψυχολογικές επιπτώσεις του καρκίνου, το ρόλο του άγχους στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, στις αποδόσεις που σχετίζονται με τον καρκίνο, στην παρουσίαση ενός μοντέλο πεποιθήσεων για την υγεία (HBM), στην αντιμετώπιση της διάγνωσης, τα στάδια πένθους, τη ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση (Treatment Plan- Ανάλυση Περιστατικού) και την αντιμετώπιση του πόνου.
Στην ημερίδα συμμετείχαν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Ψυχολογίας του Mediterranean College.
Η διοργάνωση αποτέλεσε  μια ακόμη πρωτοβουλία Κοινωνικής Ευθύνης του Mediterranean College, για ένα θέμα που αποτελεί πρόβλημα των γυναικών σε όλο τον κόσμο.


Info: Mediterranean College, Aθήνα:  Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, τηλ.: 210 8899600, Θεσσαλονίκη:  Βαλαωρίτου 9 - Τηλέφωνο: 2310 287 779 , http://www.medcollege.edu.gr/