Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Mediterranean College|Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Recycling Projects

Η Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία, για τη διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Recycling Projects», μια ανοικτή δράση για την ανακύκλωση που φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει τους νέους σε θέματα ανακύκλωσης, απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση για να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην κατεύθυνση αυτή, χρησιμοποιώντας δημιουργικά, ανακυκλώσιμα υλικά για τη δημιουργία καλλιτεχνικών έργων και κατασκευών.

Στο Διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος νέοι ηλικίας 17-22 ετών, με ατομικά έργα και προτάσεις, που θα στηρίζονται σε κατασκευές και γενικότερα καλλιτεχνικές δημιουργίες  (2d ή 3d), που θα περιλαμβάνουν ανακυκλώσιμα υλικά. Η  διάρκεια του διαγωνισμού είναι  πέντε μήνες και τα έργα θα πρέπει να κατατεθούν στις εγκαταστάσεις του κολεγίου στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, μέχρι 30 Απριλίου 2012.  Τα έργα και οι δημιουργίες των συμμετεχόντων, θα κατατεθούν αρχικά σε ψηφιακή μορφή (φωτογραφία) και εν συνεχεία στη φυσική τους μορφή.  Όλα τα έργα θα εκτεθούν στο Lecture Hall του Mediterranean College. Τα έργα των συμμετεχόντων θα αξιολογηθούν από πενταμελή κριτική επιτροπή  και η τελετή απονομής των βραβεύσεων, στην οποία θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νικητών,  θα πραγματοποιηθεί εντός  Ιουνίου του 2012.

Οι τρείς πρώτοι  νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν υποτροφίες αξίας 9.000 € που  προσφέρει η Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα  δοθούν τιμητικοί έπαινοι.

Η πρωτοβουλία του Mediterranean College, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Κολεγίου και τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη, ειδικευμένων φορέων, δήμων της χώρας και εκπαιδευτικών οργανισμών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.
Για περισσότερες πληροφορίες και την ενημέρωσή τους για τους όρους του διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον διαδικτυακό τόπο του Κολεγίου στη διεύθυνση www.medcollege.edu.gr .
Info: Mediterranean College, Aθήνα:  Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, τηλ.: 210 8899600, Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9 - Τηλέφωνο: 2310 287 779