Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Διάλεξη «Cloud Computing: Εφαρμογές και Προκλήσεις»
H Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College με γνώμονα την διαρκή ενημέρωση των φοιτητών της και την επαγγελματική τους ανάπτυξη, με τη συνδρομή έγκριτων, ειδικών και καταξιωμένων εισηγητών, πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Cloud Computing: Εφαρμογές και Προκλήσεις».

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Δρ. Γιάννης Χαραλαμπίδης, Assistant Professor at University of the Aegean, Head eBusiness &eGovernment at National Technical University of Athens – DSSL και ο Δρ. Θεόδωρος Στεργίου, CEng, CPMM Security Solutions Product Manager, INTRACOM TELECOM.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παρουσιάσει στους φοιτητές μας  τις βασικές τεχνολογικές τάσεις, την ασφάλεια στο Cloud, την έρευνα και τα  επόμενα βήματα. Οι φοιτητές της Σχολής Πληροφορικής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ενημερωθούν για τα βασικά θέματα του «υπολογιστικού σύννεφου», τους ορισμούς, τις τυπικές αρχιτεκτονικές, και τις παρεχόμενες υπηρεσίες για επιχειρήσεις, οργανισμούς και πολίτες. Κατά τη διάρκεια της διάλεξης διευκρινίστηκαν θέματα που σχετίζονται με ζητήματα διαλειτουργικότητας,  συμβάσεων και ποιότητας υπηρεσιών.

Την εκδήλωση  προλόγισε ο καθηγητής της σχολής Πληροφορικής κ. Σταύρος Καμμάς.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν φοιτητές του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, φοιτητές της σχολής Πληροφορικής και Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της ΑΣΟΕΕ, φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και φοιτητές τμημάτων Πληροφορικής των ΤΕΙ.


Το Mediiterranean College στο web και στα Social Media:Συντάκτης - Πληροφορίες: Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κο Βασίλη Γαλάνη, Marketing Director & Υπεύθυνο Γραφείου Τύπου, τηλ.: 210 88 99 603, e-mail: vgalanis@medcollege.edu.gr