Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Νέο Συμβουλευτικό Κέντρο στα πρότυπα των Πανεπιστημίων του εξωτερικού

Στα πρότυπα των καλύτερων πανεπιστημίων του εξωτερικού και στο πλαίσιο της στρατηγικής σημασίας συνεργασίας με το University of Derby, ένα από τα 50  καλύτερα Βρετανικά Πανεπιστήμια (Guardian University Guide 2015), το Mediterranean College ανακοινώνει με χαρά και υπευθυνότητα την ίδρυση του Συμβουλευτικού του Κέντρου.  Μια πρωτοπόρα δομή του Κολλεγίου  που στόχο έχει να προσφέρει στους σπουδαστές του την υποστήριξη και τη βοήθεια που χρειάζονται σε αυτή την τόσο σημαντική περίοδο της ζωής τους.
Η μετάβαση είτε από το Λύκειο στο Πανεπιστήμιο ή από την εργασία στην  περαιτέρω εκπαίδευση - με στόχο την συνεχόμενη επαγγελματική εξειδίκευση - μπορεί να είναι ιδιαίτερη για πολλούς. Στη μεταβατική αυτή περίοδο, ο εξειδικευμένος επαγγελματίας (σύμβουλος) μπορεί να συμβάλει με την υποστήριξή του  στην αντιμετώπιση θεμάτων που απασχολούν τον σπουδαστή,  μέσα σε ατμόσφαιρα σεβασμού, πλήρους κατανόησης και απόλυτης εχεμύθειας.



Tο Συμβουλευτικό Κέντρο του Mediterranean College παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:
  • Υποστηρικτική Παρέμβαση
  • Πληροφορίες Αυτοβοήθειας
  • Εκπαίδευση
  • Παραπομπή σε δομές ψυχικής υγείας*
  • Ενημέρωση και διασύνδεση με ειδικευμένες δομές και οργανισμούς
  • Πρακτική άσκηση και εκπαίδευση σε Μεταπτυχιακούς φοιτητές Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας
  • Εποπτεία σε Μεταπτυχιακούς φοιτητές Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας
  • Group processing
*Εφόσον το ζήτημα που έχει προκύψει δεν αντιμετωπιστεί εντός συγκεκριμένου αριθμού συνεδριών  από  το Συμβουλευτικό Κέντρο του Mediterranean College, ο αρμόδιος σύμβουλος θα παραπέμψει τον φοιτητή  σε εξειδικευμένα κέντρα ατομικής ή ομαδικής συμβουλευτικής – θεραπείας που συνεργάζονται με το Κολλέγιο.


Το Συμβουλευτικό Κέντρο του Mediterranean College είναι ανοιχτό σε όλους τους φοιτητές του κολλεγίου καθώς και το προσωπικό και οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν. Επιστημονικός Υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Κέντρου είναι ο σύμβουλος και καθηγητής του Κολλεγίου κ. Γιώργος Θωμάς, ενώ Διοικητική Υπεύθυνη του κέντρου είναι η σύμβουλος και καθηγήτρια του Κολλεγίου Δρ. Ευαγγελία Μαραγκού.