Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Δύο νέα βιωματικά εργαστήρια για το Executive Diploma in Sports Management

Δύο νέα βιωματικά εργαστήρια προστίθενται σε ένα από τα ανανεωμένα προγράμματα του Mediterranean Professional Studies. Σε ένα κλάδο που προσελκύει εκατοντάδες εκατομμύρια οπαδών κάθε χρόνο και δεν είναι άλλος από τον Αθλητισμό. Η αθλητική βιομηχανία αποτελεί σημαντικό μοχλό της παγκόσμιας οικονομίας. 

Το Executive Diploma in Sports Management είναι ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης που απευθύνεται σε όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο του αθλητισμού (αθλητές, προπονητές, διοικητικά στελέχη, παράγοντες, κ.α.) και επιθυμούν να καταλάβουν διοικητικές θέσεις, αλλά δε διαθέτουν το απαραίτητο υπόβαθρο στο αθλητικό management. 

Τα δύο νέα βιωματικά εργαστήρια αφορούν στην πρακτική εξάσκηση για τη  διοίκηση γυμναστηρίων και στο μάρκετινγκ αθλητικών οργανισμών. 
Το πρώτο, το οποίο ονομάζεται Βιωματικό εργαστήριο Golden Gym, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θέματα όπως τη «ανθρωποκεντρική» φιλοσοφία της παροχής υπηρεσιών στο σύγχρονο γυμναστήριο, πως μπορεί ένας επαγγελματίας να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης και να  δημιουργήσει «μακροχρόνιους» πελάτες, μεθόδους προώθησης και διαφήμισης της «καλής» δουλειάς, έσοδα/έξοδα και κοστολόγηση συνδρομών κ.α. Εισηγητής στο εν λόγω εργαστήριο είναι ο  κος Βουδούρης Δημήτρης (B.Sc. Sports Science – H.N.D. in Dietetics - Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity).  

Το δεύτερο εργαστήριο με τίτλο «Μάρκετινγκ Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων» θα διεξαχθεί στην Α.Ο. Ένωση Ιλίου και  στόχος του είναι να κατανοηθούν οι ιδιαιτερότητες του Αθλητικού Μάρκετινγκ, η συμπεριφορά των αθλητικών καταναλωτών,  ο ρόλος της έρευνας αγοράς στο Αθλητικό Μάρκετινγκ καθώς και η χάραξη στρατηγικής Μάρκετινγκ στο αθλητικό προϊόν ή υπηρεσία.