Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Σημαντικές Συνεργασίες με το INTERNATIONAL MONTESSORI CENTER και την Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής (OMEP)

Δύο σημαντικές συνεργασίες έχει να παρουσιάσει με υπερηφάνεια η Σχολή Εκπαίδευσης του Mediterranean College.  Η πρώτη αφορά στο μνημόνιο συνεργασίας που σύναψε το Κολλέγιο με το INTERNATIONAL MONTESSORI CENTER στην Perugia (Περούτζια) της Ιταλίας. Ένα εκπαιδευτικό κέντρο  το οποίο ίδρυσε η κορυφαία Παιδαγωγός Maria Montessori (Μαρία Μοντεσσόρι).

Το πλαίσιο της συνεργασίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων – σεμιναρίων απευθυνόμενων σε φοιτητές του Κολλεγίου στο INTERNATIONAL MONTESSORI CENTER της Perugia αλλά και τη συμμετοχή εισηγητών του Εκπαιδευτικού κέντρου σε παιδαγωγικές ημερίδες του Mediterranean College.  Αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι και η συμμετοχή – ως εταίρος-  του Κολλεγίου στο Ευρωπαϊκό Προγράμμα Erasmus+ που  στοχεύει στη βελτίωση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας, καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας.

Η νέα χρονιά θα σηματοδοτήσει ακόμα μία υψίστης σημασίας συνεργασία για το τμήμα Παιδαγωγικών του Κολλεγίου.  Από τον Ιανουάριο του 2015, βάσει σχετικής συμφωνίας, το Μediterranean College θα είναι μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής (ΟΜΕΡ).    
Η ΟΜΕΡ είναι μία επιστημονική, μη κρατική, παγκόσμια οργάνωση προσχολικής αγωγής η οποία επιδιώκει τη βελτίωση της αγωγής και εκπαίδευσης των παιδιών ηλικίας 0-8 ετών. Με άξονα τη συνεργασία αυτή, η Σχολή Εκπαίδευσης του Μediterranean College θα δώσει τη μοναδική δυνατότητα συμμετοχής στους φοιτητές και αποφοίτους του σε εξειδικευμένες ημερίδες με καταξιωμένους εισηγητές.