Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Η συμμετοχή του Mediterranean College στο 2ο Πανελλαδικό Επιχειρηματικό Συνέδριο «BUSINESS MENTALITY – Γρήγορες Νίκες»

Το Mediterranean College Θεσσαλονίκης, έδωσε το δυναμικό παρόν στο 2ο Πανελλαδικό Επιχειρηματικό Συνέδριο «Business Mentality» με τίτλο «Γρήγορες Νίκες», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. 

Πληθώρα επαγγελματιών και φοιτητών, επισκέφθηκαν το συνέδριο, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις ομιλίες καταξιωμένων επιχειρηματιών, οι οποίοι παρουσίασαν το δικό τους success story, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, καθώς και τις στρατηγικές που ακολούθησαν προκειμένου να τις ξεπεράσουν. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Money Show 2014, το οποίο έλαβε χώρα την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η ομιλία του κυρίου Σοφοκλή Ξυνή, Προέδρου του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, ο οποίος παρουσίασε στους συμμετέχοντες του συνεδρίου, την ιστορική αναδρομή του Mediterranean College, από την ίδρυση του έως σήμερα. Ο κύριος Ξυνής, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις συνεργασίες σταθμούς, τις οποίες σύναψε το Mediterranean College, στην πάροδο των χρόνων, αλλά και στα εμπόδια που αντιμετώπισε, κυρίως από την πλευρά της πολιτείας, ως προς το θέμα της αναγνώρισης των τίτλων σπουδών, που παρέχονται στους σπουδαστές από τα ιδιωτικά κολέγια.
Τέλος, ο κύριος Ξυνής αναφέρθηκε στον αγώνα που έχει ξεκινήσει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, εδώ και μια 20ετία, προκειμένου να επιτύχει το άνοιγμα το ελληνικών συνόρων στους αλλοδαπούς φοιτητές, οι οποίοι επιθυμούν να σπουδάσουν στις ελληνικές σχολές. Συγκεκριμένα, αναλύοντας τα οφέλη που θα έχει η ελληνική οικονομία από την άρση των περιοριστικών μέτρων, ανέφερε ως παράδειγμα την Μεγάλη Βρετανία, στην οποία ένα μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ τους, στηρίζεται στους αλλοδαπούς φοιτητές των βρετανικών πανεπιστημίων.
Το Mediterranean College, μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, συνεχώς στηρίζει και συμμετέχει σε μεγάλες διοργανώσεις, που έχουν ως στόχο την ενημέρωση και την επιμόρφωση των επαγγελματιών της αγοράς και των νέων που επιθυμούν να ξεκινήσουν την δικιά τους επιχειρηματική δράση.