Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Μεγάλη προσέλευση στο ανοιχτό σεμινάριο με θέμα «Η προώθηση της θετικής συμπεριφοράς του παιδιού στο σπίτι και στο σχολείο».

Με μεγάλη προσοχή και αμείωτο το ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες,  το ανοιχτό σεμινάριο με θέμα  «Η προώθηση της θετικής συμπεριφοράς του παιδιού στο σπίτι και στο σχολείο».
 Ένα σεμινάριο που διοργάνωσε με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου,  η  Σχολή Παιδαγωγικών του Mediterranean College σε συνεργασία με την αλυσίδα πολιτισμού  ΙΑΝΟΣ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Mediterranean College σε συνεργασία με ένα από τα 50  καλύτερα Βρετανικά Πανεπιστήμια, το University of Derby (το εν λόγω Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με την πανεπιστημιακή κατάταξη του Guardian (2015), βρίσκεται στην 21η θέση μεταξύ όλων των Βρετανικών Πανεπιστημίων στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης)  κατέχει την 1η θέση στην Ελλάδα μεταξύ των Βρετανικών Πανεπιστημίων που εκπροσωπούνται στη χώρα μας, στον τομέα αυτό.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Αναπληρωτής Διοικητικός Διευθυντής του Mediterranean College , κος Παντελής Νικολαΐδης ο οποίος αφού καλωσόρισε τον κόσμο,  αναφέρθηκε  συνοπτικά στην ιστορία του Mediterranean College  και έδωσε το λόγο στους ομιλητές της εκδήλωσης – την Κα Παρασκευή Λυδάκη, Ψυχολόγο-Υπεύθυνη του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών "Παιδολαλιά" και την Κα Δέσποινα Πασχάλη, Ψυχολόγο – Παιδαγωγό.
«Καλησπέρα και από εμένα. Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ σήμερα και ελπίζω να πάρετε κάτι και να μην νιώσετε ότι πήγε χαμένος ο χρόνος σας. Μέχρι να τελειώσει η ομιλία σήμερα, απαγορεύεται κάποιος από εσάς να βγει έξω, να φύγει, να μιλάει στο κινητό του, να μιλάει στο διπλανό του γιατί έχουμε κάνει πολύ δύσκολη δουλειά σήμερα και είναι κρίμα να πάει χαμένη…»!  Με αυτή την πρωτότυπη εισαγωγή – ρωτώντας στη συνέχεια το κοινό ποια τα συναισθήματά του, από ό,τι μόλις είχε πει!-  πήρε το λόγο η Κα Λυδάκη για να αναλύσει τον τρόπο αντιμετώπισης δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών στο σπίτι,   από την πλευρά των γονέων. Η ψυχολόγος ανέλυσε μέσα από παραδείγματα το θέμα από δύο πλευρές. Η πρώτη είναι η σχέση ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά η οποία ξεκινάει από το πρώτο έτος της ζωής τους βασίζεται σε πρόγραμμα, τάξη και συνέπεια και είναι σημαντική καθώς προσφέρει τη βάση για τα πρότυπα συμπεριφοράς που θα αναπτύξουν τα παιδιά  στο μέλλον ενώ  η δεύτερη είναι η συναισθηματική επικοινωνία μαζί τους.
Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας η Ψυχολόγος- Παιδαγωγός Δέσποινα Πασχάλη- με πολυετή εμπειρία στη στήριξη παιδιών με συμπεριφοριστικές δυσκολίες-  μίλησε, μέσα από πραγματικά περιστατικά, για  την αντιμετώπιση τους εστιάζοντας με  την ομιλία της στη θετική ενίσχυση της συμπεριφοράς των παιδιών από  τους   παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς. «Χρόνος για να χτιστεί και να αναπτυχθεί η σωστή συμπεριφορά   η οποία θα βασίζεται σε απτά πράγματα με τη σωστή κατανόηση της, είναι να καταλάβουμε ποιο είναι το αποτέλεσμα και τι έχει γίνει πριν » είναι  τα βασικά εργαλεία  για την ενίσχυση της θετικής συμπεριφοράς ενός παιδιού στο σχολείο,  σύμφωνα με την Κα Πασχάλη. 
Το ανοικτό σεμινάριο ολοκλήρωσε ο Κος Νικολαΐδης ευχαριστώντας τους εισηγητές και τους συμμετέχοντες, δεσμεύτηκε για επανάληψη του σεμιναρίου μιας και οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 400 και βέβαια υπενθύμισε  το  μεγάλο  διαγωνισμό  υποτροφιών του Mediterranean Professional Studies**.  


**Ο  εν λόγω διαγωνισμός διεξάγεται από τις 2 - 13 Φεβρουαρίου 2015  σε συνεργασία με την αλυσίδα πολιτισμού Ιανός και μέσω αυτού, ένας  τυχερός θα κερδίσει 1 υποτροφία 100% και πέντε τυχεροί θα κερδίσουν από 1 υποτροφία 50% στο πρόγραμμα της αρεσκείας τους επιλέγοντας ανάμεσα από τα εξής:
·         Σύγχρονες εφαρμογές Ειδικής Αγωγής
·         Συνθετική Συμβουλευτική
·         Συμβουλευτική: Θεωρία και Πράξη
·         Συμβουλευτική & Ψυχολογία
Οι τρόποι  συμμετοχής των ενδιαφερομένων  σε αυτόν είναι είτε συμπληρώνοντας το δελτίο συμμετοχής που θα βρουν στο κεντρικό κατάστημα της Αλυσίδας Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24, Αθήνα, είτε συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα στη σελίδα του Mediterranean Professional Studies στο Facebook,