Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ευφυείς ή Συναισθηματικά Ευφυείς στην Αναζήτηση Εργασίας;Στο πλαίσιο της 3ης Εβδομάδα Απασχολησιμότητας (Employability Week)

Στο πλαίσιο της 3ης κατά σειρά Εβδομάδας Απασχολησιμότητας (Employability Week) του Mediterranean College, έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 το σεμινάριο της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων με θέμα “EQ vs. IQ στην Αναζήτηση Εργασίας”.  Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η κα Λίλιαν Τσέρτου, Talent & Career Management Senior Consultant της Manpower Group.  

Σκοπός όλων των δράσεων που εντάσσονται στο Employability Week είναι να ενισχύσουν τις επαγγελματικές  δεξιότητες των φοιτητών και αποφοίτων του Mediterranean και να τους προετοιμάσουν για την είσοδό τους στη σύγχρονη απαιτητική αγορά εργασίας.






Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις έννοιες της νοημοσύνης και της συναισθηματικής νοημοσύνης, να ανακαλύψουν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η καθεμία στην επιτυχή αναζήτηση εργασίας και να μάθουν ποιες χρήσιμες επαγγελματικές δεξιότητες που σχετίζονται με τη συναισθηματική νοημοσύνη λείπουν από τους υποψήφιους εργαζόμενους και πώς μπορούν οι ίδιοι να της καλλιεργήσουν, με σκοπό να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες: Mediterranean College, Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, Αθήνα, τηλ. 210 8899 600,  www.medcollege.edu.gr.