Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Mediterranean College Εκπαιδευτική επίσκεψη της Σχολής Μηχανικών στα Ελληνικά Πετρέλαια

Η Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College, και πιο συγκεκριμένα τα τμήματα Μηχανολόγων και Πολιτικών Μηχανικών,  πραγματοποίησε την Πέμπτη 7/11/2013 εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις Ασπροπύργου των Ελληνικών Πετρελαίων. Η εν λόγω επίσκεψη κινήθηκε σε δύο άξονες.

Αρχικά, ο κ. Σταύρος Καρπέτας, Προϊστάμενος Τμήματος Σχέσεων με Τοπικές Κοινωνίες Νοτίου Ελλάδος, πραγματοποίησε μία πλήρως κατατοπιστική διάλεξη που στόχο είχε να αποκτήσουν οι φοιτητές πλήρη εικόνα σχετικά με το αντικείμενο της διύλισης του πετρελαίου. Κατά την πρώτη αυτή διάλεξη παρουσιάστηκε, επίσης, ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων και τις ευκαιρίες καριέρας σε αυτόν, ενώ στη συνέχεια περιγράφηκε «ο  δρόμος του Πετρελαίου» και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Στη συνέχεια, η κα Μαρία Αγάθου, Μηχανολόγος Μηχανικός και ο κ. Φώτης Χριστοδουλόπουλος, Χημικός Μηχανικός, αναφέρθηκαν στην πορεία που ακολουθείται από την εξόρυξη του πετρελαίου έως τη διάθεσή των τελικών προϊόντων του στην αγορά.

Ακολούθως ο κ. Γεώργιος Γκότσης, Τεχνικός Ασφάλειας, ενημέρωσε πλήρως τους φοιτητές για τα συστήματα και τους κανόνες ασφάλειας αλλά και για τις πιθανότητες να συμβούν ατυχήματα, την πρόληψη αλλά και τις συνέπειες αυτών.

Τέλος, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του διυλιστηρίου, γεγονός που αποτέλεσε εξαιρετική εμπειρία γνώσης.

Για περισσότερες πληροφορίες: Mediterranean College, Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, Αθήνα, τηλ. 210 8899 600,  www.medcollege.edu.gr.