Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΕΣΜΟΣ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η Εβδομάδα Απασχολησιμότητας
(Employability Week) του Mediterranean College
Κορυφαίες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια και την ελληνική αγορά αγκάλιασαν για τρίτη συνεχόμενη φορά το θεσμό.

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη συμμετοχή εκατοντάδων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Mediterranean College καθώς και αποφοίτων του, ολοκληρώθηκε η 3η Εβδομάδα Απασχολησιμότητας  που έλαβε χώρα από 11 έως τις 15 Νοεμβρίου 2013, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου αλλά και στις εγκαταστάσεις κορυφαίων επιχειρήσεων.
Μετά την επιτυχία της πρώτης χρονιάς λειτουργίας του Employability Scheme ( www.mc-employability.gr ), που επισφραγίστηκε από την πρόσφατη επιτυχία του Employability Fair, το Mediterranean College για μια ακόμη φορά άνοιξε ένα παράθυρο στην αγορά εργασίας και υποδέχτηκε κορυφαία στελέχη μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή το θεσμό. Οι δράσεις αυτής της εβδομάδας απευθύνονταν αποκλειστικά στους φοιτητές και αποφοίτους του Mediterranean College, τόσο προπτυχιακού όσο και μεταπτυχιακού επιπέδου.  

Σκοπός όλων των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του 3ου Employability Week, ήταν η περαιτέρω ενίσχυση των επαγγελματικών  δεξιοτήτων των φοιτητών και αποφοίτων του Mediterranean College και η προετοιμασία τους για την είσοδό τους στη σύγχρονη απαιτητική αγορά εργασίας, με επιπλέον ανταγωνιστικά εφόδια.

Οι  φοιτητές και οι απόφοιτοι του Mediterranean College είχαν την ευκαιρία να μάθουν τις τάσεις της αγοράς εργασίας ανά κλάδο σε περίοδο κρίσης, να παρακολουθήσουν ομιλίες εξειδικευμένων στελεχών, να συμμετάσχουν σε workshops σχετικά με τη σύνταξη του βιογραφικού τους και τον τρόπο αναζήτησης εργασίας, να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικούς διαγωνισμούς, να έρθουν σε επαφή με εκπαιδευτικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα, να πρωταγωνιστήσουν σε παιχνίδια ρόλων συνεντεύξεων ως υποψήφιοι εργαζόμενοι, καθώς και να λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Η 3η Εβδομάδα Απασχολησιμότητας περιελάμβανε τόσο συλλογικές δράσεις για όλους τους φοιτητές του Κολεγίου όσο και στοχευμένες δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού ανά Σχολή: Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πληροφορικής, Μηχανικών, Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια του «Employability Week»  πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από είκοσι παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις ( www.mc-employability.gr ).

Info: Mediterranean College, Aθήνα:  Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, τηλ.: 210 8899600,  www.medcollege.edu.gr

Επεξήγηση Φωτογραφιών:













Photos 1-2: Στιγμιότυπο από την Εκπαιδευτική επίσκεψη φοιτητών της Σχολής Μηχανικών στα Ελληνικά Πετρέλαια, με τους κο Σταύρο Καρπέτα, Προϊστάμενο Τμήματος Σχέσεων με Τοπικές Κοινωνίες Νοτίου Ελλάδος, κα Μαρία Αγάθου, Μηχανολόγο Μηχανικό, κο Φώτη Χριστοδουλόπουλο, Χημικό Μηχανικό, και κο Γεώργιο Γκότση, Τεχνικός Ασφάλειας.

Photos 3: Στιγμιότυπο από την εκδήλωση «Ελκυστικό βιογραφικό και επιτυχία στη συνέντευξη» σε συνεργασία με την Skywalker με τις  κα Ελένη Ρόκα - Διευθύντρια Marketing και κα Αρτίνα Γκέτση - Υπεύθυνη Κοινωνικής Δικτύωσης,

Photos 4: Στιγμιότυπο από την εκδήλωση «Γνωρίζοντας την Εφοδιαστική Αλυσίδα: Θέσεις Εργασίας και Επαγγελματικές Ευκαιρίες»,  με τον κο Διονύση Γρηγορόπουλο, Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας Logistics Way.

Photos 5: Στιγμιότυπο από την εκδήλωση Δυνατότητες Απασχόλησης στο Mobile Devices Market με τον κο Κώστα Φλόκω, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Upcom.

Photos 6: Στιγμιότυπο από την εκδήλωση «Τα μυστικά του LinkedIn στην Αναζήτηση Εργασίας», με τον κο   Βασαλάκη Δημήτρη, Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού της εταιρείας Mastercareer.

Photos 7: Στιγμιότυπο από την εκδήλωση  « Νέοι, κινητικότητα και εκπαίδευση μέσω επιδοτούμενων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων: το παράδειγμα του Youthnet Hellas», με τον κος Μάνο Παυλάκη, Πρόεδρο του ΜΚΟ Youthnet Hellas και κάτοχο του βραβείου Ευρωπαίος Πολίτης 2013 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.    

Photos 8: Στιγμιότυπο από την εκδήλωση  «Παιδικό Ιχνογράφημα ως Μέσο Επικοινωνίας», με την Δρ. Ιουλία Παπάζογλου, Παιδοψυχολόγο – Συστημική Σύμβουλο.

Photos 9: Στιγμιότυπο από την εκδήλωση  «Δεξιότητες και προσόντα για καριέρα στον κλάδο της Τεχνολογίας»,  με τον κο Δεκαβάλλα Σταύρο, Presales Manager της εταιρείας Printec και απόφοιτο του ΜΒΑ του Mediterranean College.

Photos 10: Στιγμιότυπο από την εκδήλωση  «Εισαγωγή στην Κλινική Ύπνωση», με την κα Μαρκέλλα Λαμπρούκου, Υποψήφια Διδάκτωρ Υπαρξιακής Συμβουλευτικής Ψυχολογίας

Photos 11: Στιγμιότυπο από την εκδήλωση  «Future Leaders: προετοιμάζοντας τους Ηγέτες του αύριο», με την κα  Τίνα Δρίτσα, Γενική Διευθύντρια του προγράμματος Future Leaders.

Photos 12: Στιγμιότυπο από την εκδήλωση   «CISCO CCNA και πιστοποιήσεις – Βήμα για πολύ πιο δυνατό βιογραφικό», με τον κο  Μιχάλη Δαγιακίδη MSc, Καθηγητή Σχολής Πληροφορικής Mediterranean College,  πιστοποιημένο CISCO Instructor.