Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας!


Το Mediterranean College ήταν εκεί!

Το Mediterranean College και η Σχολή Παιδαγωγικών έδωσαν δυναμικό παρών στην Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας την 12η Ιουνίου, στις δράσεις που έλαβαν χώρα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.
Οι φοιτήτριες της Σχολής Παιδαγωγικών, υποστηρίζοντας την ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων που δημιούργησε ένα πάρκο παιδαγωγικών δραστηριοτήτων ενάντια στην παιδική εργασία, ανέλαβαν το κομμάτι της δημιουργικής απασχόλησης με θέμα «Δουλειά των παιδιών είναι να ζωγραφίζουν τα όνειρα τους».
Η ΑΡΣΙΣ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας, διοργάνωσε εκδηλώσεις στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης με στόχο την ευαισθητοποίηση ενάντια στην παιδική εργασία αλλά και την υπεράσπιση της μάθησης.
Τα παιδιά με την καθοδήγηση των φοιτητριών ζωγράφισαν κι έφτιαξαν χειροτεχνίες με πλαστελίνη και πηλό με στόχο να δημιουργήσουν ένα μήνυμα ενάντια στην παιδική εργασία. Χιλιάδες κόσμου, γονείς και παιδιά έλαβαν μέρος στις δραστηριότητες που είχε οργανώσει η ΑΡΣΙΣ και περιελάμβαναν από θεατρικό παιχνίδι και χορογραφίες μέχρι συναυλίες.
Το Mediterranean College στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης είναι αρωγός τέτοιων ενεργειών και υποστηρίζει έμπρακτα δράσεις που στόχο έχουν να προωθήσουν κοινωνικά μηνύματα όπως αυτό ενάντια στην παιδική εργασία.