Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ανοιχτή Διάλεξη: «Το επάγγελμα του Συμβούλου Ψυχικής Υγείας στην Ελλάδα: νέα δεδομένα, νέες ευκαιρίες, νέες προοπτικές

Ο Τομέας Συμβουλευτικής του Mediterranean Professional Studies, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Mediterranean College, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, διάλεξη με θέμα: «Το επάγγελμα του Συμβούλου Ψυχικής Υγείας στην Ελλάδα: νέα δεδομένα, νέες ευκαιρίες, νέες προοπτικές».
Εισηγητές του σεμιναρίου, ήταν η Δρ. Ευαγγελία Μαραγκού, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη προγραμμάτων Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας του Mediterranean College, ο κ. Γιώργος Στεφάνου, Charted Counselling Psychologist και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του τομέα Συμβουλευτικής του Mediterranean Professional Studies.
Στην εκδήλωση μίλησε η  κ. Κόλια, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής η οποία ενημέρωσε για τις νέες αλλαγές στην εκπαίδευση των Συμβούλων Ψυχικής Υγείας αλλά και την προσπάθεια θεσμοθέτησης του επαγγέλματος στην χώρα μας.  

Στη διάρκεια της διάλεξης παρουσιάστηκαν τα προγράμματα Συμβουλευτικής του MPS και συζητήθηκε το πως αυτά προσφέρουν δυνατότητα εγγραφής ως μέλους στην Ελληνική Εταιρία Συμβουλευτικής καθώς πληρούν τις νέες, πιο απαιτητικές προϋποθέσεις.