Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Σεμινάριο με θέμα: Project Management, από την θεωρία στην πράξη για την παραγωγή του βέλτιστου αποτελέσματος

Στο πλαίσιο του 6ου  Employability Week  η Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College διοργάνωσε σεμινάριο με θέμα «Project Management, από την θεωρία στην πράξη για την παραγωγή του βέλτιστου αποτελέσματος». Το σεμινάριο  έλαβε χώρα την Δευτέρα 02.03.2015, ώρα 17:00-19:00, στο Lecture Hall του Mediterranean College και εισηγητής ήταν ο κ.Στέργιος Κόκκορης, Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ, MSc in Construction Project Management, Certified Project Management Professional from Project Management Institute (USA).
Στη διάρκεια της εκδήλωσης  έγινε αναφορά στον ρόλο του project manager και τις αρμοδιότητές του, στην χρησιμότητα και στην σπουδαιότητα της εφαρμογής των διαδικασιών και εργαλείων του project management. Παράλληλα παρουσιάστηκαν οι τομείς στους οποίους βρίσκει εφαρμογή το project management ενώ αναφέρθηκαν και περιπτώσεις όπου η πλημμελής   εφαρμογή του ή η απουσία αυτής οδήγησε σε υπερκοστολόγηση έργων και σε καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή τους. Τέλος παρουσιάστηκαν δομές που χρησιμοποιούνται στο project management οι οποίες σύμφωνα με το πνεύμα των ισχυόντων κανονισμών και νόμων αλλά και αυτών που πρόκειται να ακολουθήσουν, θα είναι απαραίτητες στους μηχανικούς στο μέλλον.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν φοιτητές από την Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College, φοιτητές άλλων παρεμφερών σχολών καθώς και επαγγελματίες του χώρου μηχανικοί και τεχνικοί οι οποίοι υπέβαλαν ερωτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια.  
Σκοπός όλων των δράσεων που εντάσσονται στο Employability Week είναι να ενισχύσουν τις επαγγελματικές  δεξιότητες των φοιτητών και αποφοίτων του Mediterranean College και να τους προετοιμάσουν για την είσοδό τους στη σύγχρονη απαιτητική αγορά εργασίας.
Να σημειωθεί ότι:
Ø  Οι περισσότερες εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο
Ø  Προϋποθέτουν  δήλωση συμμετοχής
Ø  Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης `
Ø  Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210-8899600
Ø  Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων κάνε κλικ εδώ