Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Βιωματικό Σεμινάριο με θέμα: Η επικοινωνία και η εμπιστοσύνη στην παιδαγωγική πράξη

Στο πλαίσιο της 6ης Εβδομάδας Απασχολησιμότητας (Employability Week) του Mediterranean College, η Σχολή Εκπαίδευσης του Κολεγίου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, τη Τρίτη 3 Μαρτίου, βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Η επικοινωνία και η εμπιστοσύνη στην παιδαγωγική πράξη».
Εισηγήτριες του σεμιναρίου ήταν η κα Βάνα Ρόζου, εκπαιδευτικός και η κα Αγγελική Νιάρχου, παιδαγωγός-παιγνιοθεραπεύτρια. Το σεμινάριο επικεντρώθηκε στην επικοινωνία, λεκτική και μη λεκτική. Επικοινωνία είναι μια διαδικασία ανταλλαγής απόψεων, σκέψεων, συναισθημάτων και εμπειριών. Είναι μια διαδικασία, που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής των ανθρώπων. Πόσο μάλλον μιας παιδαγωγικής πράξης! Όμως, μπορεί μια ουσιαστική και αποτελεσματική επικοινωνία να υπάρξει χωρίς εμπιστοσύνη; Πώς ένα παιδί θα νιώσει ασφάλεια για να μοιραστεί τη δική του πραγματικότητα; Τέτοια ερωτήματα αποτέλεσαν το κεντρικό σημείο αυτού του βιωματικού σεμιναρίου. Οι φοιτητές κλήθηκαν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας όχι μόνο το λόγο, αλλά και το σώμα τους, παίρνοντας μέρος σε μία σειρά βιωματικών ασκήσεων.
Σκοπός όλων των δράσεων που εντάσσονται στο Employability Week είναι να ενισχύσουν τις επαγγελματικές  δεξιότητες των φοιτητών και αποφοίτων του Mediterranean College και να τους προετοιμάσουν για την είσοδό τους στη σύγχρονη απαιτητική αγορά εργασίας.
Να σημειωθεί ότι:
Ø  Οι περισσότερες εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο
Ø  Προϋποθέτουν  δήλωση συμμετοχής
Ø  Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης `
Ø  Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210-8899600
Ø  Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων κάνε κλικ εδώ