Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Συμμετοχή φοιτητή του Mediterranean College Θεσσαλονίκης στο Διεθνές Συνέδριο Πληροφορικής IMCL2015!



 
To Mediterranean College ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά ότι o φοιτητής της Σχολής Πληροφορικής Θεσσαλονίκης κ. Μανουσαρίδης Κωνσταντίνος συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο “IMCL2015 International Conference on Interactive Mobile Communication, Technologies and Learning που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στις 19-20 Νοεμβρίου 2015.

Η συμμετέχουσα εργασία υπό τον τίτλο «Introducing an Innovative Robot-based Mobile Platform for Programming Learning» είχε ως βάση την πτυχιακή εργασία που εκπόνησε ο φοιτητής κατά το τελευταίο έτος των σπουδών του και έγινε δεκτή προς παρουσίαση κατόπιν αλλεπάλληλων διαδικασιών κρίσης (peer-review). Αντικείμενο της εργασίας αποτέλεσε η ανάπτυξη μιας εκπαιδευτικής εφαρμογής για κινητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android που στοχεύει στη βελτίωση της μαθησιακής εμπειρίας παιδιών και μαθητών μικρής ηλικίας κατά την εκμάθηση βασικών εννοιών μαθηματικών και προγραμματισμού μέσω της αλληλεπίδρασής τους με την ευρέως γνωστή ρομποτική πλατφόρμα Mindstorms NXT της Lego.

Η παρουσίαση του κου Μανουσαρίδη αποκόμισε ιδιαίτερα ενθαρρυντικά σχόλια ενώ ο φοιτητής να έρθει σε επαφή με υπευθύνους για μελλοντικές παρουσιάσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού και περαιτέρω εξέλιξη της εφαρμογής.

Το Mediterranean College, με συνέπεια και προσήλωση στο έργο που έχει αναλάβει απέναντι στους φοιτητές του, παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και κατάρτιση στο αντικείμενο που έχουν επιλέξει και πραγματικές ευκαιρίες για τη μετέπειτα σταδιοδρομία τους στον επαγγελματικό και ακαδημαϊκό στίβο. Είναι  το 1o Αγγλόφωνο Ιδιωτικό Κολλέγιο στην Ελλάδα και το πλέον εξειδικευμένο, σε σπουδές Πληροφορικής, Δικτύων & Ασφάλειας. Σε συνεργασία με το University of Derby, προσφέρει αναγνωρισμένα Bachelor’s και Master’s στην Επιστήμη της Πληροφορικής και στην Ασφάλεια Δικτύων.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Mediterranean College
Θεσσαλονίκη: Εγνατία 2-4, τηλ.: 2310 287779