Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Tο Mediterranean College επισημοποιεί μια μεγάλη συνεργασία!





Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη σήμερα από τη Γενική Διευθύντρια του Mediterranean College, κα. Κατερίνα Ξυνή και την  Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (Σ.Ε.Ο.) κα Βούλα Κοζομπόλη, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Σ.Ε.Ο., κας Βούλας Ζυγούρη, του Διευθυντή Marketing του Mediterranean College, κ. Νίκου Μαραγκόπουλου και του Υπεύθυνου Επικοινωνίας του Σ.Ε.Ο.,κ. Γιάννη Σταθόπουλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της οποίας οριστικοποιήθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, που περιλαμβάνει υποτροφίες σε μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών τόσο στο Mediterranean College όσo και σε λοιπές δομές του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή, καθώς και κοινές δράσεις για την Προαγωγή του Αθλητισμού σε μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για μία εξέλιξη, η οποία σηματοδοτεί την επισημοποίηση της πολύ καλής συνεργασίας, που έχουν αναπτύξει οι δύο οργανισμοί εδώ και πολλά χρόνια και τώρα μετουσιώνεται σε πραγματικό έργο.
Το ιστορικό της συνεργασίας ξεκινάει 6 χρόνια νωρίτερα, όταν ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή  Καθηγητής κ. Σοφοκλής Ξυνής, είχε ανακοινώσει στον τότε Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κ. Γιώργο Σιγάλα υποτροφίες για Ολυμπιονίκες στο ΙΕΚ Ξυνή ως ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης για την προσφορά τους στον Αθλητισμό και ολοκληρώνεται σήμερα με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Σ.Ε.Ο. και Mediterranean College, από τις κυρίες Βούλα Κοζομπόλη και Κατερίνα Ξυνή,  αντίστοιχα.
Η Γενική Διευθύντρια του Mediterranean College αναφέρθηκε στην συνεργασία των δύο φορέων: «Η συνεργασία που διατηρούμε με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών τα τελευταία χρόνια, επισφραγίζεται σήμερα με την υπογραφή του συγκεκριμένου μνημονίου, διευρύνοντας έτσι το πλαίσιο των κοινών μας δράσεων. Πιστό στη φιλοσοφία της άρρηκτης διασύνδεσης του Αθλητισμού με την Εκπαίδευση, το Mediterranean College θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες των  Ελλήνων Ολυμπιονικών, ανταποδίδοντας εκπαίδευση στις προσπάθειες των αθλητών που έχουν τιμήσει τη χώρα μας στις μεγάλες διοργανώσεις» 
 Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών δήλωσε: «Σε Συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Γλυφάδας, τον περασμένο Μάιο, για Φιλανθρωπικό Αγώνα Μπάσκετ που οργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και υποστήριξε το Mediterranean College, ο κ. Σοφοκλής Ξυνής ανακοίνωσε την πρόθεσή του, να προκηρυχτούν  υποτροφίες για Μεταπτυχιακά και Προπτυχιακά Προγράμματα στις Δομές του Εκπαιδευτικού Ομίλου που ηγείται. Η επιτυχημένη συνεργασία μας τόσο σε εκείνη την εκδήλωση, όσο και σε προηγούμενες, μας έδωσαν την αφορμή να διευρύνουμε την συνεργασία μας σε κοινές δράσεις, στα πλαίσια του Μνημονίου που υπογράψαμε σήμερα με τη  Γενική Διευθύντρια  του Mediterranean College. Επιπλέον είμαστε σίγουροι, ότι οι υποτροφίες που δόθηκαν σε Μέλη του Συλλόγου μας, θα συμβάλουν στην διεύρυνση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους στους τομείς όπου θα δραστηριοποιηθούν, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και στο πλαίσιο των δράσεων του ΣΕΟ.»