Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Επιτυχής διοργάνωση διημερίδας «Δουλεύοντας με τον Ναρκισσισμό:

Θεωρητικές και κλινικές προεκτάσεις


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική διημερίδα με θέμα «Δουλεύοντας με τον Ναρκισσισμό: Θεωρητικές και κλινικές προεκτάσεις», με εισηγητή τον Δρ. Αναστάσιο Γαϊτανίδη (Roehampton University, University of London, Open University), που διοργάνωσε η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Mediterranean College, στις 9 και 10 Απριλίου στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, ο Δρ. Γαϊτανίδης, παρουσίασε διάφορες απόψεις σχετικά με το «πως» και το «γιατί» ο ναρκισσισμός θεωρείται ως ένα σημαντικό κομμάτι στη δημιουργία και ανάπτυξη του εαυτού μας, μια χαρακτηρολογία διαταραχή κι ένα σημάδι των καιρών μας. Μέσα από μια κριτική σκοπιά , ο Δρ. Γαϊτανίδης,  περιέγραψε τις διάφορες πτυχές της ναρκισσιστικής συμπεριφοράς και προσωπικότητας, εξέτασε τις διάφορες ψυχαναλυτικές θεωρίες για το ναρκισσισμό (Freud, W. Reich, Horney, A. Reich, Kohut, Rosenfeld, Kernberg, Lasch and Lacan),  και διερεύνησε τις εφαρμογές αυτών των θεωριών στην κλινική πρακτική.
Κατά τη διάρκεια της  δεύτερης ημέρας  πραγματοποιήθηκε η βιωματική εκπαίδευση των συμμετεχόντων, υπό την επίβλεψη του Δρ. Γαϊτανίδη.  Στο πλαίσιο της βιωματικής εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες γνώρισαν καινούργιους τρόπους θεραπευτικής αντιμετώπισης των ναρκισσιστικών διαταραχών, ενώ εξετάστηκαν παράλληλα τα όρια επιτυχίας της θεραπευτικής σχέσης με ασθενείς που παρουσιάζουν ναρκισσιστικές διαταραχές. Info: Mediterranean College, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899600,  www.medcollege.edu.gr