Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Στηρίζουμε τους Παγκόσμιους Αγώνες των Special Olympics

Για πρώτη φορά μια Κορυφαία διοργάνωση για τον Εθελοντισμό και την Εκπαίδευση


Με τη συμμετοχή εκατοντάδων φοιτητών του Mediterranean College και του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, παρουσία εκπροσώπων από το χώρο του Τύπου, καθώς και του ακαδημαϊκού και καλλιτεχνικού χώρου, σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας για το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics – Αθήνα 2011.

Μια κορυφαία διοργάνωση,  που συνδέει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την  Εκπαίδευση με τον Εθελοντισμό,  με σκοπό την υποστήριξη του κινήματος των Special Olympics και την εθελοντική συνεισφορά ακαδημαϊκών,  στελεχών και φοιτητών του Mediterranean College, στη διοργάνωση των Παγκοσμίων Αγώνων 2011  που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics – Αθήνα 2011, υποστηρίζεται από τη Σχολή Κοινωνικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών του Mediterranean College.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, η κα Μαρία Φαγογένη, Διευθύντρια του Προγράμματος Εθελοντισμού, απένειμε στον Πρόεδρο του Mediterranean College , κο Σοφοκλή Ξυνή, συμβολική τιμητική διάκριση και αναμνηστικά δώρα, ενώ αναφέρθηκε στην πολύτιμη και ουσιαστική συνεισφορά του Mediterranean College και του Ομίλου ΞΥΝΗ, στο πρόγραμμα εθελοντισμού του κινήματος των Special Olympics και στην καλλιέργεια της ιδέας του Εθελοντισμού.
Ο  κ. Β. Κασιμάτης, Διευθυντής Αθλημάτων των Special Olympics, αναφέρθηκε στην ουσιαστική συνεισφορά του Mediterranean College και του Ομίλου ΞΥΝΗ, στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics – Αθήνα 2011 και τη συμβολή του κατ’ επέκταση στην επιτυχή διεξαγωγή των Παγκοσμίων Αγώνων στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος του Mediterranean College & Καθηγητής, Σοφοκλής Ξυνής, ανέφερε σε σύντομο χαιρετισμό του: «Είναι μια κορυφαία στιγμή για το Mediterranean College και τον Όμιλο ΞΥΝΗ, η συμμετοχή του στο πρόγραμμα εθελοντισμού του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο, που θα φιλοξενηθεί στη Χώρα μας το 2011. Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics αποτελούν το κορυφαίο γεγονός στην πολύχρονη πορεία ενός παγκόσμιου κινήματος, στην κατεύθυνση της υλοποίησης ενός οράματος παγκόσμιας εμβέλειας, για το σεβασμό στη διαφορετικότητα, την αυτοεκτίμηση και την υπεράσπιση των ικανοτήτων των ατόμων με διανοητική αναπηρία. Το Mediterranean College και ο Όμιλος ΞΥΝΗ, προάγει με ουσιαστικές δράσεις και πρωτοβουλίες, τις αληθινές αξίες του αγωνιστικού πνεύματος, τον αθλητισμό, και συνδέει για πρώτη φορά την Εκπαίδευση με τον Εθελοντισμό μέσα από μια κορυφαία διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας.

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «XINIS EDU FESTIVAL 2011».     

Πληροφορίες: Mediterranean College, Aθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899600, Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9 - Τηλέφωνο: 2310 287 779 , www.medcollege.edu.gr