Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Διάλεξη με θέμα Τεχνολογική Πολιτική

Θέμα: «Τεχνολογική Πολιτική: Η σχέση με τα νέο – κλασσικά και εξελικτικά οικονομικά»


Μια ενδιαφέρουσα διάλεξη διοργάνωσε την Τετάρτη 13 Απριλίου η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Mediterranean College , με θέμα: «Τεχνολογική Πολιτική: Η σχέση με τα νέο – κλασσικά και εξελικτικά οικονομικά», την οποία παρακολούθησε πλήθος φοιτητών οικονομικών και πολυτεχνικών σχολών.

Ο εισηγητής κος Νίκος Καραμπέκιος, τ. Σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης, σε θέματα Εθνικής Τεχνολογικής Πολιτικής, Υποψήφιος Διδάκτορας, ΕΜΠ – ΕΚΠΑ, αφού αναφέρθηκε στο ρόλο της τεχνολογίας στην οικονομική ανάπτυξη, ανέπτυξε τους τρόπους σχεδιασμού και υλοποίησης της εθνικής τεχνολογικής πολιτικής και τις ερμηνείες που προσφέρουν τα νέο-κλασσικά και τα εξελικτικά-θεσμικά οικονομικά. Παράλληλα, ανέπτυξε και τις μη-οικονομικές παραμέτρους που επηρεάζουν το θέμα όπως την εκπαίδευση, τη σύνδεση με την βιομηχανική υποδομή αλλά και τους μηχανισμούς μεταφοράς και διάχυσης τεχνολογίας.

Συντονιστής της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του XINIS EDUCATION FESTIVAL 2011, ήταν  ο Δρ. Γιώργος Παπαδάκης, Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Mediterranean College Αθήνας.
Πληροφορίες: Mediterranean College, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899600, www.medcollege.edu.gr

Χορηγός Επικοινωνίας: www.look4studies.com