Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Αποτελέσματα εσπερίδας για την Κοινωνική Υπευθυνότητα

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη συμμετοχή στελεχών από το χώρο των επιχειρήσεων καθώς και φοιτητών της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Mediterranean College, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της εσπερίδας  με θέμα  «Η κοινωνική υπευθυνότητα ως μοχλός εξόδου από την κρίση», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων του Κολεγίου.
Ομιλητές ήταν, η κα. Μαργαρίτα Γκαμαλέτσου, Corporate Communications Manager της ΕΥΔΑΠ, Καθηγήτρια του Mediterranean College και η κα. Πέπη Λαγωνίκα, Κοινωνιολόγος – Περιβαλλοντολόγος, CSR Projects Manager, της  Reason to.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η κα Μ. Γκαμαλέτσου, παρουσίασε το πλαίσιο λειτουργίας, ηθικής και θεσμικής, της κοινωνικής ευθύνης και συζήτησε τον τρόπο με τον οποίο δράσεις κοινωνικής ευθύνης μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο εξόδου από την κρίση.  Από την πλευρά της, η κα Π. Λαγωνίκα, αναφέρθηκε στη «Μικρόπολη», μια πρωτοποριακή δράση που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά 3 – 12 ετών για θέματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η σχολική βία κα.
Στη συνέχεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τους συμμετέχοντες, οι οποίοι έθεσαν καίρια ζητήματα σχετικά με το θέμα. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν  ο Δρ. Γ. Παπαδάκης, Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Mediterranean College Αθήνας.