Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Συνέντευξη του νικήτη των Education Awards στον Τομέα της Ψυχολογίας,Γιάννη Δικαιάκου

Γιάννη, συμμετείχες ως υποψήφιος στα Education Awards και ήσουν ο πρώτος σε ψήφους στην κατηγορία σου, στον Τομέα της Ψυχολογίας.  Πες μας την γνώμη σου για  αυτή την  πρωτοβουλία του Ομίλου Ξυνή.

  Στον θεσμό των Education Awards διακρίνω τρία θετικά. Πρωτίστως, ανταμείβει τους επιμελείς και ικανούς σπουδαστές και τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν την επιτυχή πορεία τους. Ακόμα, τα έπαθλα του διαγωνισμού αποτελούν ισχυρά κίνητρα για τους φοιτητές να καταβάλλουν περισσότερη προσπάθεια σε ότι αφορά τις σπουδές τους. Τέλος, η εδραίωση του διαγωνισμού πιθανότατα θα επιφέρει τον σχηματισμό θετικών και υγιή προτύπων, κάτι που λείπει από την κοινωνία μας και, αναμφισβήτητα, ο σχηματισμός τους θα την ωφελούσαν.  Αναλογιζόμενος τα παραπάνω και τα σημερινά Ελληνικά δρώμενα στο χώρο της εκπαίδευσης, βρίσκω την πρωτοβουλία του Ομίλου Ξυνή να θεσπίσει τα Education Awards, ωφέλιμη για τους φοιτητές του αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας, καθώς και πρωτοποριακή.




Πως ένιωσες μετά την προσωπική σου νίκη  στην κατηγορία της Ψυχολογίας?

  Δύο είναι τα κύρια συναισθήματα που ένιωσα όταν έμαθα πως είμαι «νικητής» στην κατηγορία Ψυχολογίας και τα οποία νιώθω έως και σήμερα: χαρά και ευγνωμοσύνη. Το συναίσθημα της χαράς σχετίζεται κυρίως με την τιμητική διάκριση που κέρδισα, η οποία εκτός από προσωπική ικανοποίηση παρέχει και μία ευπρόσδεκτη προσθήκη στο βιογραφικό μου, καθώς και με την σχετική υποτροφία που έλαβα, η οποία θα συμβάλλει θετικά σε απροβλημάτιστη συνέχιση των σπουδών μου. Το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης αφορά κυρίως την επικεφαλής του τμήματος Ψυχολογίας Δρ. Πηνελόπη Λουκά, η οποία με πρότεινε για αυτή την διάκριση, καθώς και όλους όσους με τίμησαν και στήριξαν με την ψήφο τους.


Περιέγραψε μας την εμπειρία σου ως  φοιτητής στο Μediterranean College.

  Η έως τώρα εμπειρία μου ως φοιτητής του κολλεγίου χαρακτηρίζεται από μια ποικιλία ευχάριστων καταστάσεων. Οι πιο συνήθεις από αυτές αφορούν τις ώρες του μαθήματος, οι οποίες με τη συμβολή καθηγητών και φοιτητών καταλήγουν να είναι αρκετά ευχάριστες στην πλειοψηφία τους. Η επικοινωνία με τους συμφοιτητές μου καθώς και με άλλους φοιτητές του κολλεγίου είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας στο κολλέγιο, η οποία μου έχει χαρίσει πολύ γέλιο και αξέχαστες στιγμές. Ευχάριστα ιδιαίτερες εμπειρίες έχω αποκομίσει στα πλαίσια διάφορων διοργανώσεων του κολλεγίου, όπως σε σειρές σεμιναρίων, στο 1ο διεπιστημονικό συνέδριο του κολλεγίου όπου συμμετείχα ως εισηγητής, κατά την συμμετοχή μου στην διοργάνωση των Education Awards κ.α. Λαμβάνοντας υπόψη και τις περιοδικές φοιτητικές διοργανώσεις, όπως εκδρομές, βραδινές εξόδους κ.α. πιστεύω πως η εμπειρία φοίτησης στο κολλέγιο είναι πλήρης και συνδυάζει αρμονικά την εκπαίδευση με την διασκέδαση.