Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Mediterranean Professional Studies Έναρξη του Προγράμματος Level 7 Professional Certificate in Social Media

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που καλύπτει τα πλέον σύγχρονα θέματα marketing στον τομέα των Digital και Social Media με απόλυτα εξειδικευμένους εισηγητές.

Η μεγάλη διείσδυση των Social Media, ανοίγει σήμερα το δρόμο της απασχόλησης σε εξειδικευμένα στελέχη. Η ραγδαία ανάπτυξή τους όπως αποτυπώνεται στην ελληνική πραγματικότητα, οδηγεί στην ανάγκη προσέλκυσης απόλυτα εξειδικευμένων στελεχών από την αγορά της επικοινωνίας και όχι μόνον. Επιπλέον, η ταχύτατη εξέλιξη του φαινομένου της κοινωνικής δικτύωσης οδηγεί τα τμήματα marketing πολλών επιχειρήσεων, στην αναζήτηση εξειδικευμένων στελεχών στο χώρο του Digital Marketing και των Social Media.



Για το λόγο αυτό, το Mediterranean Professional Studies (MPS),  Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2,  σε συνεργασία με το φορέα Πιστοποίησης NCFE  (UK), ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Level 7 Professional Certificate in Social Media, εντός Οκτωβρίου 2013.

Πρόκειται για ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα μεταπτυχιακού επιπέδου (Level 7) που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες επαγγελματικές απαιτήσεις του μάρκετινγκ και της εταιρικής επικοινωνίας. Εφοδιάζει τους συμμετέχοντες με θεωρητική και πρακτική γνώση που απαιτούνται για την έναρξη μιας καριέρας στον χώρο του ψηφιακού μάρκετινγκ ή για την εξέλιξη σε ανώτερες διοικητικές θέσεις (για όσους ήδη δραστηριοποιούνται στον κλάδο). Σκοπός του είναι η συνολική κατανόηση του πεδίου των διαδικτυακών μέσων, και πιο συγκεκριμένα των νέων μέσων και των κοινωνικών δικτύων και η ανάπτυξη ικανοτήτων χάραξης και υλοποίησης ολοκληρωμένων στρατηγικών για πρόσωπα, πολιτικές και επιχειρήσεις στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο του Προγράμματος πραγματοποιούνται  «Guest Lectures από ειδικούς σε Google Ads, SEO και Facebook Ads»

Το πρόγραμμα απευθύνεται  σε επαγγελματίες του marketing και της επικοινωνίας, σε διευθυντικά στελέχη εταιριών, ελεύθερους επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα  καθώς και σε φοιτητές / απόφοιτους Marketing και Διοίκησης Επιχειρήσεων.  Επιπλέον για εργαζόμενους / στελέχη υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης του προγράμματος από τον ΟΑΕΔ – ΛΑΕΚ (0,45%).

Η διάρκεια του προγράμματος είναι  60 ώρες και η Γλώσσα διδασκαλίας  Ελληνική ή Αγγλική. Οι απόφοιτοι του προγράμματος οδηγούνται στην απόκτηση του τίτλου «Level 7 Professional  Certificate in Social Media»,  NCFE (UK).

Το περιεχόμενο του προγράμματος είναι προσανατολισμένο στην ανάλυση μελετών περιπτώσεων και στην επίλυση προβλημάτων, ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες να ανατρέξουν σε προηγούμενες γνώσεις και εμπειρίες τους.
Πιο αναλυτικά η δομή και το περιεχόμενο του προγράμματος έχει ως εξής:

-Ενότητα 1: Επικοινωνία στην Εποχή της Πληροφορίας - Νέα Μέσα και Ψηφιακή Κουλτούρα στην Ελλάδα

-Ενότητα 2: Σχεδιασμός Ψηφιακής Επικοινωνιακής Στρατηγικής: Digital Communication Plan, Σχεδιασμός εμπορικά επιτυχημένων ιστοσελίδων, Σχεδιασμός online campaigns, Στρατηγική Social Media, Mobile Marketing & Advertising.

  - Ενότητα 3: Μάρκετινγκ, Διαφήμιση και Δημόσιες Σχέσεις στο Διαδίκτυο: Μάρκετινγκ & Διαφήμιση (web 2.0), Τεχνικές SEO, Καμπάνιες Pay Per Click & Google Adwords, On-line Δημόσιες Σχέσεις & Διαχείριση Κρίσεων.

 - Ενότητα 4: Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και Εφαρμοσμένες Ενέργειες Μάρκετινγκ: Αρχές επικοινωνίας/ χαρακτηριστικά κοινού στα social media, Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+, Blogspot.com.

Εισηγητές του Προγράμματος είναι οι:
-Digital Media: κ. Αποστόλης Αϊβαλής, διπλωματούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων με ειδικότητα στην Εμπορία και Διαφήμιση του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο Hull της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει εργαστεί από το 1996 μέχρι σήμερα σε διάφορους οργανισμούς σε θέσεις ευθύνης των τομέων digital και social media marketing, μεταξύ των οποίων στο ραδιόφωνο του STAR, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στην Avalon Publications, στην Hellas Net, στον Αθήνα 2004, στη Sony, στη ΝΟVA, στην Adel SAATCHI & SAATCHI και σε άλλες διαφημιστικές εταιρείες. Σήμερα είναι  Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Social Brands, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του social media marketing.  Είναι ένας εξ των συνιδρυτών του Συμβουλίου Διαδραστικής Διαφήμισης στην Ελλάδα, γνωστό διεθνώς ως ΙΑΒ (Interactive Advertising Bureau).

-Social Media: κ. Βασίλης Γκινόπουλος, διπλωματούχος Marketing του London Metropolitan University, κάτοχος μεταπτυχιακού στο Management από το City University London και Certificate  στο σύγχρονο Marketing από το London School of Economics. Με εργασιακή εμπειρία στην Ελλάδα και Διεθνώς, έχει εργαστεί για το Υπουργείο Εξωτερικών - Γραφείο Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας - σε θέματα Διαχείρισης Τύπου, Επικοινωνίας και Κοινωνικής Δικτύωσης. Επίσης στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στη Βιέννη, ως ειδικός Επικοινωνιολόγος σε θέματα Τύπου, Διαδικτύου και Δημοσίων Σχέσεων, καθώς και στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, ως Επικοινωνιολόγος Διαδικτύου. Είναι ενεργός Blogger www.vasgk.com με αποδεδειγμένη εμπειρία στα νέα κοινωνικά μέσα (New & Social Media) και κατανόηση στο πώς μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε κάθε επικοινωνιακή δράση.

Η έναρξη υποβολής αιτήσεων για το προσφερόμενο πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει. Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Mediterranean Professional Studies  ή να επισκέπτονται για παραλαβή των εντύπων της αίτησης το Admissions Office, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899600 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 - 21:00 και Σάββατο 10:00 -14:00), e-mail: info@medcollege.edu.gr

Συντάκτης - Πληροφορίες: Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κο Βασίλη Γαλάνη, Marketing Director & Υπεύθυνο Γραφείου Τύπου, τηλ.: 210 88 99 603, e-mail: vgalanis@medcollege.edu.gr