Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Σεμινάριο με θέμα: «Μέθοδοι Συγκόλλησης και Εφαρμογές»





Στο πλαίσιο 7ου Employability Week η Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College διοργάνωσε σεμινάριο με θέμα «Μέθοδοι Συγκόλλησης και Εφαρμογές». Η εκδήλωσε έλαβε χώρα την Τετάρτη 25.11.2015, 16:00-17:15, στο Lecture Hall του Mediterranean College και εισηγητής ήταν ο κ. Αιμίλιος Ζέρβας, Μεταλλειολόγος Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ, IWE Diploma.
Κατά την εισήγηση του ο κ. Ζέρβας  αναφέρθηκε στο ρόλο του μηχανικού συγκολλήσεων και τις αρμοδιότητές του, δίνοντας πληροφορίες σχετικά με τις συγκολλητές συνδέσεις ενώ εστίασε και σε θέματα όπως μέθοδοι συγκόλλησης, βασικά στοιχεία συγκόλλησης (ηλεκτρικές πηγές, τόξο συγκόλλησης, αέρια, γεωμετρία ενώσεων), ελαττώματα συγκολλήσεων, μεταλλουργία συγκόλλησης. Ολοκληρώνοντας το σεμινάριο ο κ. Ζέρβας  επεκτάθηκε σε θέματα απασχολησιμότητας των μηχανικών συγκολλήσεων προσδιορίζοντας τον επαγγελματικό τομέα δράσης τους και  τις προοπτικές απασχόλησής τους στο μέλλον. Παράλληλα παρουσιάστηκαν μελέτες περιπτώσεων συγκολλήσεων σε οχήματα και σιδηροδρομικές γραμμές.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν φοιτητές και καθηγητές από την Σχολή Μηχανικών του Κολλεγίου οι οποίοι υπέβαλαν ερωτήσεις τόσο κατά την διάρκεια όσο και μετά το πέρας της διάλεξης.
Σκοπός όλων των δράσεων που εντάσσονται στο Employability Week είναι να ενισχύσουν τις επαγγελματικές δεξιότητες των φοιτητών και αποφοίτων του Mediterranean College και να τους προετοιμάσουν για την είσοδό τους στη σύγχρονη απαιτητική αγορά εργασίας.
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις εκδηλώσεις του 7ου Employability Week και για τις υπόλοιπες δράσεις απασχολησιμότητας του Mediterranean College, μπορείτε να ενημερωθείτε στο www.mc-employability.gr

Mediterranean College:

·         Aθήνα:  Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, τηλ.: 210 8899600
·         Θεσσαλονίκη: Εγνατία 2-4, τηλ.: 2310 287779
Web: www.medcollege.edu.gr