Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ομιλία με θέμα:«Websites που βοηθάνε επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά να βρουν εργασία»



Στο πλαίσιο του 7ου Employability Week, η Σχολή Εκπαίδευσης και η Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College πραγματοποίησαν την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015 oμιλία με θέμα «Websites που βοηθάνε επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά να βρουν εργασία» το οποίο έλαβε χώρα στο Lecture Hall του Κολλεγίου, με ομιλήτρια την κα. Μαράνια Γκιόκα, Υπεύθυνη της Σχολής Εκπαίδευσης του Mediterranean College.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η κα. Γκιόκα παρουσίασε στους φοιτητές χρήσιμα ελληνικά websites, τα οποία απευθύνονται σε επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά και στα οποία μπορούν να εγγραφούν, προκειμένου να αναρτήσουν το βιογραφικό τους, ώστε να «συστηθούν» σε δομές/φορείς αλλά και πιθανώς οικογένειες που ενδιαφέρονται να απασχολήσουν παιδαγωγούς προσχολικής αγωγής ή/και ψυχολόγους.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να ενημερώνονται για πιθανές θέσεις εργασίας που μπορεί να προκύπτουν από δομές/φορείς αλλά και οικογένειες που ενδιαφέρονται να απασχολήσουν παιδαγωγούς προσχολικής αγωγής ή/και ψυχολόγους.
Όπως τόνισε η κα. Γκιόκα τα websites προσφέρουν επίσης εξαιρετικές ευκαιρίες δικτύωσης καθώς οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν επαγγελματίες της δικής τους ή σχετικής ειδικότητας που εργάζονται με παιδιά, δημιουργώντας έτσι ένα δίκτυο επαγγελματιών.
Σκοπός όλων των δράσεων που εντάσσονται στο Employability Week είναι να ενισχύσουν τις επαγγελματικές δεξιότητες των φοιτητών και αποφοίτων του Mediterranean College και να τους προετοιμάσουν για την είσοδό τους στη σύγχρονη απαιτητική αγορά εργασίας.
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις εκδηλώσεις του 7ου Employability Week και για τις υπόλοιπες δράσεις απασχολησιμότητας του Mediterranean College, μπορείτε να ενημερωθείτε στο www.mc-employability.gr