Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Mediterranean College Orientation Day 2015



350 χαμόγελα για την πρώτη ημέρα της φοιτητικής ζωής!

 
Το Lobby του Ξενοδοχείου TITANIA γέμισε με χαμόγελα το απόγευμα της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου. Ήταν λογικό. Η πρώτη μέρα της φοιτητικής ζωής είναι πάντα ιδιαίτερη!!  Εκεί βρέθηκαν οι 350 πρωτοετείς φοιτητές του Mediterranean College - Athens Campus για το Ακαδημαϊκό Έτος 15/16, που συμμετείχαν στην Ημέρα Προσανατολισμού (Orientation Day).
Η Ημέρα Προσανατολισμού είναι η πρώτη μέρα της Εβδομάδας Ένταξης (Induction Week) του Mediterranean College, όπου οι νέοι φοιτητές καλωσορίζονται στο Κολλέγιο και ενημερώνονται για τις απαιτήσεις φοίτησης, τη δομή του βρετανικού συστήματος εκπαίδευσης, το περιεχόμενο των σπουδών τους και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κολλεγίου.
Βασικός ομιλητής (keynote speaker) στην εκδήλωση ήταν ο Δρ. Επαμεινώνδας Κορώνης, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Pharmazac και Λέκτορας στο LSE και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ο Δρ. Κορώνης αναφέρθηκε στις συνθήκες στην πραγματική οικονομία και ιδιαίτερα στην αγορά εργασίας. Στη συνέχεια ευχήθηκε στους πρωτοετείς να μπορέσουν να αξιοποιήσουν - μέσα από τις σπουδές τους- όλες τις δυνατότητες που τους παρέχονται στο Mediterranean College και να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και επαγγελματίες.
Τους νέους φοιτητές καλωσόρισαν ο Πρόεδρος του Mediterranean College, Καθηγητής κ. Σοφοκλής Ξυνής, ο κ. Τony Loynes, Collaborative Partnerships Manager του University of Derby καθώς επίσης και οι Ακαδημαϊκοί Υπεύθυνοι των προγραμμάτων όλων των Σχολών του Mediterranean College.
Η Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του Κολλεγίου, Δρ. Μαρία Συτζιούκη ανέλαβε να εισάγει τους φοιτητές και να τους ενημερώσει για το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό μοντέλο που υιοθετεί το Mediterranean College, τους μηχανισμούς ακαδημαϊκής υποστήριξης φοιτητών που εφαρμόζει αλλά και τις δράσεις διασύνδεσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων με την πραγματική αγορά εργασίας.
Την εκδήλωση ολοκλήρωσαν φοιτητές και απόφοιτοι - μέλη του Students' Union του Mediterranean College, παραθέτοντας την εμπειρία φοίτησής τους, παροτρύνοντας τους νέους συμφοιτητές τους να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που τους προσφέρονται σε αυτή την καινούρια φάση της ζωής τους.
Το Mediterranean College, από το 1977 μεταφέρει τη Βρετανική Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Μέσα από συνεργασίες δικαιόχρησης (franchise agreements) με κρατικά βρετανικά Πανεπιστήμια - University of Derby και Manchester Metropolitan University – προσφέρει στην Ελλάδα αναγνωρισμένα Bachelor's και Mater's σε τομείς με υψηλή απορροφητικότητα στην αγορά εργασίας: Διοίκηση Επιχειρήσεων, Πληροφορική, Ψυχολογία, Εκπαίδευση, Τουρισμός, Σπουδές Μηχανικών, Επαγγέλματα Υγείας.
Ενημερωθείτε για όλα τα νέα μας εδώ!