Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Business Games για μεταπτυχιακούς φοιτητές που ενισχύουν την ομαδικότητα και «σπάνε τον πάγο»!


Τα μαθήματα έχουν ήδη ξεκινήσει στο Mediterranean College όπως επίσης και οι δραστηριότητες του.

Σε ένα «Kick-off workshop» - όπως ήταν ο τίτλος του και το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στο The Wall στην Παλλήνη - είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Κολλεγίου. Ένα event που σηματοδοτεί την έναρξη των εκδηλώσεων του Mediterranean College, επιβεβαιώνοντας έτσι τη βασική του φιλοσοφία που είναι η διεξαγωγή βιωματικών δραστηριοτήτων, άρρηκτα συνδεδεμένων με τα προγράμματα σπουδών του, με στόχο να ενισχύει άμεσα τις επαγγελματικές δεξιότητες των φοιτητών του.
Η δραστηριότητα βασίστηκε σε «σενάρια» που κάλυψαν έξι ώρες δράσης. Η ομάδα των συμμετεχόντων, στο σύνολο της ή σε υποομάδες, πάντα με τη συνοδεία ειδικευμένου facilitator (ο οποίος αποτελεί και ουσιαστικό παράγοντα παρακίνησης & δημιουργίας φιλικού- ανθρώπινου κλίματος μέσα στην ομάδα) κινήθηκαν σε κυκλική ροή, ώστε να συμμετέχουν σε όλα τα events.
Η διαδικασία βασίστηκε σε τρείς θεματικούς άξονες:
Ice breakers: Ένα έξυπνο παιχνίδι που «σπάει τον πάγο» μεταξύ των συμμετεχόντων, δημιουργώντας έτσι το απαραίτητο κλίμα για δράση και διασκέδαση. Αναπτύσσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης που είναι σημαντική για μια ομάδα έτσι ώστε να μπορέσει αυτή να «αναρριχηθεί» αποτελεσματικά.

Group dynamic activities:
Μια σειρά ομαδικών δραστηριοτήτων που εστιάζουν στην εντατική χρήση επικοινωνιακών ικανοτήτων, ομαδικής δουλειάς και στρατηγικής σκέψης.


"Reach The Top" Αναρρίχηση συμμετεχόντων:
Η κάθε ομάδα στο σύνολο της ή διαλέγοντας τα άτομα τα οποία θα την αντιπροσωπεύσουν, ξεκινά την αναρρίχηση σε μια σκυταλοδρομία για την κατάκτηση της κορυφής. Στο τέλος των Dynamic activities οι ομάδες διαλέγουν δύο άτομα που θα τους εκπροσωπήσουν στον αγώνα μεταξύ των ομάδων. Νικήτρια Ομάδα αναδεικνύεται αυτή η οποία ολοκληρώνει τη σκυταλοδρομία πρώτη. Ένας ανεβαίνει κάθε φορά, αλλά η σωστή ασφάλιση του γενναίου εθελοντή και η συμβολή της ομαδικής ενθάρρυνσης είναι αυτό τελικά που θα καθορίσει τους νικητές!
To Mediterranean College σε συνεργασία το κορυφαίο Βρετανικό Πανεπιστήμιο University of Derby, προσφέρει αναγνωρισμένα Bachelors' και Masters' ισοδύναμα επαγγελματικά με εκείνα των δημοσίων ΑΕΙ. Ειδικά στις επιστήμες της Διοίκησης και του Marketing, το University of Derby κατέχει την 1η θέση στην Ελλάδα μεταξύ των Βρετανικών Πανεπιστημίων που εκπροσωπούνται στη χώρα μας.
To Mediterranean College, προσέφερε πρώτο - σε επίπεδο Κολλεγίων - το MBA στην Ελλάδα (1990). To πρόγραμμα περιλαμβάνει πρόσφατα ανανεωμένα και καινοτόμα μαθήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. Είναι πιστοποιημένο από το Chartered Management Institute (CMI Accredited Status), παρέχονται Ελληνόφωνα και Αγγλόφωνα τμήματα και η διδασκαλία του είναι προσαρμοσμένη σε στελέχη.
Ενημερωθείτε για όλα τα νέα μας εδώ!