Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Σεμινάριο «3d Printing» Στο πλαίσιο του Employability Week

Στο πλαίσιο της 4ης κατά σειρά Εβδομάδας Απασχολησιμότητας (Employability Week) του Mediterranean College, οι Σχολές Μηχανικών και Πληροφορικής του Κολεγίου διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία, τη Πέμπτη 13 Μαρτίου, το σεμινάριο «3d Printing» με θέμα την τρισδιάστατη εκτύπωση, που προσέλκυσε δεκάδες φοιτητές αλλά και επαγγελματίες Μηχανικούς.
Το σεμινάριο στόχο είχε να ενημερώσει τους φοιτητές σχετικά με τις σύγχρονες τεχνολογίες τρισδιάστατης εκτύπωσης και τις τάσεις στον αντίστοιχο κλάδο.
Επιπλέον, στόχος του σεμιναρίου ήταν να ενημερώσει τους φοιτητές για τις σύγχρονες τάσεις της βιομηχανίας στον εν λόγω τομέα καθώς και για τις επαγγελματικές προοπτικές που ανοίγονται από την νέα αυτή βιομηχανική επανάσταση. Επίσης, μέσω του σεμιναρίου οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για καινοτόμες νέες επιχειρήσεις (startups) που κυριαρχούν στον σχετικά νέο επιχειρηματικό χώρο αλλά και να εμπνευστούν από τα επιτεύγματά τους.
Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο καθηγητής της Σχολής Μηχανικών του Mediterranean College, κ. Αλέξανδρος Σιάσος, ο οποίος μέσα από την πολυετή πείρα του κατάφερε να μεταδώσει βασικές γνώσεις στους συμμετέχοντες αλλά και να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον τους ανανεώνοντας μάλιστα το ραντεβού μαζί τους την επόμενη Εβδομάδα Απασχολησιμότητας.
Σκοπός όλων των δράσεων που εντάσσονται στο Employability Week είναι να ενισχύσουν τις επαγγελματικές  δεξιότητες των φοιτητών και αποφοίτων του Mediterranean College και να τους προετοιμάσουν για την είσοδό τους στη σύγχρονη απαιτητική αγορά εργασίας. Το 4ο Employability Week πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Repower Greece.

Για περισσότερες πληροφορίες και στιγμιότυπα όλων των εκδηλώσεων μπορείτε να επισκεφθείτε το www.mc-employability.gr.