Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Άνοια και Δυναμικό Μοντέλο Φροντίδας Στο πλαίσιο του Employability Week

Στο πλαίσιο της 4ης κατά σειρά Εβδομάδας Απασχολησιμότητας (Employability Week) του Mediterranean College, oι Σχολές Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης του Κολεγίου διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 12 Μαρτίου, σεμινάριο με θέμα «Άνοια και Δυναμικό Μοντέλο Φροντίδας».
Εισηγητής του σεμιναρίου, ήταν ο Δρ. Κωστής Προύσκας, Ψυχολόγος- Δρ. Γεροντολογίας Διευθυντής Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος

Ο αυξανόμενος αριθμός ασθενών με άνοια ενισχύει την ανάγκη για ενημέρωση, πρόληψη και ύπαρξη εξειδικευμένων Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων για ανθρώπους με άνοια. Η παρουσίαση ενημέρωσε τους φοιτητές για την έννοια του όρου άνοια, ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά συμπτώματα και ανέδειξε ένα δυναμικό μοντέλο φροντίδας βασισμένο σε μια ολιστική και ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Αναφέρθηκαν οι εξειδικευμένες ανάγκες των ηλικιωμένων και ο τρόπος κάλυψή τους, ο σημαντικός ρόλος του ψυχοκοινωνικού τομέα σε μια σύγχρονη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, καθώς και η σημασία ενός περιβάλλοντος με ερεθίσματα που εγείρουν το συναίσθημα και ενεργοποιούν τις αισθήσεις.
Σκοπός όλων των δράσεων που εντάσσονται στο Employability Week είναι να ενισχύσουν τις επαγγελματικές  δεξιότητες των φοιτητών και αποφοίτων του Mediterranean College και να τους προετοιμάσουν για την είσοδό τους στη σύγχρονη απαιτητική αγορά εργασίας. Το 4ο Employability Week πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Repower Greece.
Για περισσότερες πληροφορίες και στιγμιότυπα όλων των εκδηλώσεων μπορείτε να επισκεφθείτε το www.mc-employability.gr.