Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

The end of candidate – The rise of social candidate Στο πλαίσιο του Employability Week

Στο πλαίσιο της 4ης κατά σειρά Εβδομάδας Απασχολησιμότητας (Employability Week) το Mediterranean College, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 10 Μαρτίου, σεμινάριο με θέμα “The end of candidate – The rise of social candidate”, το οποίο προσέλκυσε δεκάδες φοιτητές.  Εισηγητής ήταν ο κος Βασιλείου Φώτης, Διευθυντής της εταιρείας White Space.



Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις μεταβαλλόμενες συνθήκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας, οι οποίες καταργούν τις παραδοσιακές δεξιότητες που θεωρούνταν σημαντικές για τους υποψήφιους εργαζόμενους και τους ωθούν να ασχοληθούν με την ανάπτυξη ενός νέου πακέτου δεξιοτήτων που πλέον θεωρούνται απαραίτητες, όπως η επικοινωνία, η ευελιξία, η καινοτομική σκέψη και το ομαδικό πνεύμα. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι παραπάνω δεξιότητες προέκυψαν ως απόρροια τόσο διεθνών μελετών όσο και της μακρόχρονης εμπειρίας του εισηγητή ως συμβούλου επικοινωνίας και διευθυντή μεγάλων εταιρειών.

Πέρα, όμως, από το νέο πακέτο δεξιοτήτων που απαιτεί η αγορά εργασίας, αναλύθηκε και το γεγονός ότι οι νέοι υποψήφιοι οφείλουν να επικοινωνούν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες μέσω των κατάλληλων καναλιών.  Έτσι, στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου προβλήθηκε η αναγκαιότητα της χρήσης των social media ως εργαλεία κατά την αναζήτηση εργασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στη χρησιμότητα του LinkedIn και της δημιουργίας ενός ελκυστικού επαγγελματικού προφίλ.    

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση μεταξύ του ομιλητή και των παρευρισκόμενων φοιτητών, οι οποίοι προέρχονταν από όλα τα επιστημονικά πεδία σπουδών που προσφέρει το Mediterranean College, δηλαδή τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, την Πληροφορική, τη Μηχανική, την Ψυχολογία και τα Παιδαγωγικά.

Σκοπός όλων των δράσεων που εντάσσονται στο Employability Week είναι να ενισχύσουν τις επαγγελματικές  δεξιότητες των φοιτητών και αποφοίτων του Mediterranean College και να τους προετοιμάσουν για την είσοδό τους στη σύγχρονη απαιτητική αγορά εργασίας. Το 4ο Employability Week πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Repower Greece.

Για περισσότερες πληροφορίες και στιγμιότυπα όλων των εκδηλώσεων μπορείτε να επισκεφθείτε το www.mc-employability.gr.