Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Μουσική Δημιουργικότητα στην Προσχολική Εκπαίδευση Στο πλαίσιο του Employability Week

Στο πλαίσιο της 4ης κατά σειρά Εβδομάδας Απασχολησιμότητας (Employability Week) του Mediterranean College, η Σχολή Εκπαίδευσης του Κολεγίου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, τη Τετάρτη 12 Μαρτίου, βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Μουσική Δημιουργικότητα στην Προσχολική Εκπαίδευση».
Εισηγήτρια του βιωματικού σεμιναρίου ήταν η Δρ. Θεανώ Κουτσουπίδου, Μουσικολόγος – Μουσικοπαιδαγωγός. Η Θεανώ Κουτσουπίδου είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Surrey της Αγγλίας, πτυχιούχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Εκπαίδευση και αριστούχος της Σχολής Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται χρόνια ως εκπαιδεύτρια Μουσικής Αγωγής και Μουσικοκινητικής κι έχει πάρει μέρος σε πολλά συνέδρια και ημερίδες ως ομιλίτρια.


Το εν λόγω σεμινάριο είχε ως στόχο να φέρει τους συμμετέχοντες πιο κοντά στη Μουσική Αγωγή και στη χρήση της Μουσικοκινητικής στην προσχολική εκπαίδευση. Στo πρώτο μέρος του σεμιναρίου διευκρινίστηκαν κάποιες βασικές έννοιες και τέθηκαν κάποιες απαραίτητες βάσεις της χρήσης της Μουσικοκινητικής στην προσχολική ηλικία. Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να πάρουν μέρος σε ατομικές και ομαδικές βιωματικές ασκήσεις, συνδυάζοντας κίνηση και μουσική.

Σκοπός όλων των δράσεων που εντάσσονται στο Employability Week είναι να ενισχύσουν τις επαγγελματικές  δεξιότητες των φοιτητών και αποφοίτων του Mediterranean College και να τους προετοιμάσουν για την είσοδό τους στη σύγχρονη απαιτητική αγορά εργασίας. Το 4ο Employability Week πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Repower Greece.

Για περισσότερες πληροφορίες και στιγμιότυπα όλων των εκδηλώσεων μπορείτε να επισκεφθείτε το www.mc-employability.gr.