Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Το φαινόμενο του bullying στο σχολείο: Παιδικός εκφοβισμός Στο πλαίσιο του Employability Week

Στο πλαίσιο της 4ης κατά σειρά Εβδομάδας Απασχολησιμότητας (Employability Week) του Mediterranean College, oι Σχολές Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης του Κολεγίου διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία, την Τρίτη 11 Μαρτίου, σεμινάριο με θέμα «Το φαινόμενο του bullying στο σχολείο: Παιδικός εκφοβισμός».
Εισηγήτρια του σεμιναρίου, ήταν η κυρία Γουρνιεζάκη Αθηνά, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ψυχολογία Υγείας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και πτυχιούχος Ψυχολογίας με ειδίκευση στην Κλινική και Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Σόφιας. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος και συνεργάτης σε πλαίσια ψυχολογικής στήριξης, ψυχικής υγείας και παρέμβασης με παιδιά και εφήβους.



Στο σεμινάριο οι φοιτητές έλαβαν πληροφορίες για τον ορισμό του παιδικού εκφοβισμού και πως αυτός διαχωρίζεται από άλλες μορφές βίας, καθώς και τις συνέπειες που έχει στα παιδιά. Επίσης αναγνωρίστηκαν οι τρόποι παρέμβασης τόσο του εκπαιδευτικού όσο και του ψυχολόγου. Έγινε επίσης αναφορά στα μέσα αντιμετώπισης του φαινομένου από τις σκοπιές του θύματος, των γονέων του θύματος αλλά και των γονέων του θύτη.  

Σκοπός όλων των δράσεων που εντάσσονται στο Employability Week είναι να ενισχύσουν τις επαγγελματικές  δεξιότητες των φοιτητών και αποφοίτων του Mediterranean College και να τους προετοιμάσουν για την είσοδό τους στη σύγχρονη απαιτητική αγορά εργασίας. Το 4ο Employability Week πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Repower Greece.

Για περισσότερες πληροφορίες και στιγμιότυπα όλων των εκδηλώσεων μπορείτε να επισκεφθείτε το www.mc-employability.gr.