Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Συμμετοχή των Σχολών Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας σε βιβλίο με θέμα την Παιδική Ηλικία και την Εκπαίδευση

Η Δρ. Λουκά Πηνελόπη και η Δρ. Παπαγγελή Αγγελική, επικεφαλής των Σχολών Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης αντιστοίχως του Mediterranean College συμμετείχαν στη συγγραφή του βιβλίου Exploring Childhood in a Comparative Context: An Introductory guide for students.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα συλλογικό έργο με συμμετοχή 12 χωρών, όπως είναι η Φιλανδία, η Ιαπωνία, η Νέα Ζηλανδία, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Νότιος Αφρική με σκοπό τη διερεύνηση των εκπαιδευτικών συστημάτων ανά τον κόσμο και της επιρροής τους στην διαμόρφωση της παιδικής ηλικίας. Ανάμεσα στις χώρες που παρουσιάστηκαν ήταν και η Ελλάδα, με τη συμμετοχή του Mediterranean College. Το κεφάλαιο για το ελληνικό σύστημα περιλάμβανε εκτός από την περιγραφή των  βαθμίδων  εκπαίδευσης και τα αποτελέσματα μίας ποιοτικής έρευνας που αποκρυσταλλώνει τις απόψεις των ίδιων των μαθητών για το νόημα του σχολείου καθώς και το τι θα ήθελαν να αλλάξει σε αυτό.
Το εγχείρημα αυτό αποτελεί ένα βασικό εγχειρίδιο για του φοιτητές των Παιδαγωγικών σχολών καθώς μέσα από αυτό μπορούν να γνωρίσουν διαφορετικά πλαίσια εκπαίδευσης και να στοχαστούν μέσα από τις προτεινόμενες δραστηριότητες και ασκήσεις. Στόχος είναι να αποτελέσει το βιβλίο αυτό εφαλτήριο για την συγκριτική μελέτη των εκπαιδευτικών συστημάτων παγκοσμίως αλλά και των διαφορετικών εμπειριών που βιώνουν τα παιδιά μέσα από αυτά.