Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Σχολής Μηχανικών στο εργοστάσιο Interbeton του ομίλου ΤΙΤΑΝ

Στο πλαίσιο της 4ης κατά σειρά Εβδομάδας Απασχολησιμότητας (Employability Week) του Mediterranean College, η Σχολή Μηχανικών του Κολεγίου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, τη Δευτέρα 10 Μαρτίου, εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο της εταιρείας Interbeton του ομίλου ΤΙΤΑΝ, που προσέλκυσε δεκάδες φοιτητές.



Η εν λόγω επίσκεψη κινήθηκε σε δύο άξονες. Αρχικά, η κα. Φιλίνα Ριζιώτη, Προϊστάμενη Υπηρεσίας Ποιοτικού Ελέγχου, πραγματοποίησε μία πλήρως κατατοπιστική διάλεξη που στόχο είχε να αποκτήσουν οι φοιτητές ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τη διαδικασία παραγωγής τσιμέντου. Κατά τη διάρκεια της διάλεξης οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματά τους και να ενημερωθούν επιπλέον σχετικά με τις εγκαταστάσεις, τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη κατά την παραγωγή καθώς και για τα εναλλακτικά καύσιμα.
Ακολούθως, οι φοιτητές είχαν την εξαιρετική δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους του εργοστασίου, του κεντρικού χειριστηρίου, του εργαστηρίου φυσικών και χημικών δοκιμών καθώς να παρακολουθήσουν δοκιμή θραύσης και ισοδυνάμου άμμου γεγονότα που αποτέλεσαν εξαιρετική εμπειρία γνώσης.
Σκοπός όλων των δράσεων που εντάσσονται στο Employability Week είναι να ενισχύσουν τις επαγγελματικές  δεξιότητες των φοιτητών και αποφοίτων του Mediterranean College και να τους προετοιμάσουν για την είσοδό τους στη σύγχρονη απαιτητική αγορά εργασίας. Το 4ο Employability Week πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Repower Greece.

Για περισσότερες πληροφορίες και στιγμιότυπα όλων των εκδηλώσεων μπορείτε να επισκεφθείτε το www.mc-employability.gr.