Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην έκθεση «Rethink Athens: Η Αθήνα στο κέντρο - οι οριστικές μελέτες»

Στο πλαίσιο της 4ης κατά σειρά Εβδομάδας Απασχολησιμότητας (Employability Week) του Mediterranean College, η Σχολή Μηχανικών του Κολεγίου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, τη Δευτέρα 10 Μαρτίου, εκπαιδευτική επίσκεψη στην έκθεση «Rethink Athens: Η Αθήνα στο κέντρο - οι οριστικές μελέτες», που προσέλκυσε δεκάδες φοιτητές.
Στην έκθεση αυτή, που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ωνάση, παρουσιάζονται οι οριστικές μελέτες του έργου «Rethink Athens» για την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου.
Μέσω της επίσκεψης αυτής, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το σχέδιο αυτό που εν μέσω κρίσης θα μετατρέψει την Αθήνα σε μια σύγχρονη μητρόπολη της Ευρώπης, μία πρωτεύουσα πρότυπο.



Οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης και ενημερώθηκαν τόσο τους σκοπούς που καλείται αυτό το σημαντικό και μεγάλο έργο να εξυπηρετήσει αποτελώντας μία νέα διάσταση του κέντρου της Αθήνας, όσο και για τεχνικά και κατασκευαστικά χαρακτηριστικά αυτού, την αρχιτεκτονική του, τη στρατηγική δέντρων και πρασίνου που πρόκειται να ακολουθηθεί, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα λάβουν χώρα αλλά και την πολιτική προτεραιότητας στην πεζή μετακίνηση που το έργο αυτό πρεσβεύει.
Η έκθεση «Rethink Athens: Η Αθήνα στο κέντρο- οι οριστικές μελέτες» φιλοξενείται στη στοά Αρσακείου γεγονός που ως δείγμα δράσης δίνει το στίγμα της αλλαγής στο κέντρο της πόλης.
Σκοπός όλων των δράσεων που εντάσσονται στο Employability Week είναι να ενισχύσουν τις επαγγελματικές  δεξιότητες των φοιτητών και αποφοίτων του Mediterranean College και να τους προετοιμάσουν για την είσοδό τους στη σύγχρονη απαιτητική αγορά εργασίας. Το 4ο Employability Week πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Repower Greece.

Για περισσότερες πληροφορίες και στιγμιότυπα όλων των εκδηλώσεων μπορείτε να επισκεφθείτε το www.mc-employability.gr.