Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Το NLP ως μέσο επαγγελματικής υπεροχής Στο πλαίσιο του Employability Week

Στο πλαίσιο της 4ης κατά σειρά Εβδομάδας Απασχολησιμότητας (Employability Week) του Mediterranean College, η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Κολεγίου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 12 Μαρτίου, σεμινάριο με θέμα «Το NLP ως μέσο επαγγελματικής υπεροχής», το οποίο προσέλκυσε δεκάδες φοιτητές.
Εισηγήτρια ήταν η Δρ. Ευθυμιάδου Αλεξάδνρα, Διευθύντρια της nlpingreece και του τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας Synolic.


Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις τεχνικές του συστήματος NLP (Νεύρο Γλωσσικός Προγραμματισμός – Neuro Linguistic Programming), που στοχεύουν στην διερεύνηση του δυναμικού και στον εμπλουτισμό του ρεπερτορίου ενός ατόμου με καινοτόμες προσεγγίσεις για την ανάδειξη των δυνατοτήτων και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του στο εργασιακό περιβάλλον στο οποίο κινείται και δραστηριοποιείται.  Επιπλέον, μέσα από την γνωριμία των συμμετεχόντων με τον κόσμο του NLP δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:
Γιατί παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες τους, στελέχη και επαγγελματίες δυσκολεύονται ή δεν καταφέρουν τελικά να πετύχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα;
Για ποιο λόγο πολλές φορές διαπιστώνουμε, πανέξυπνα και μορφωμένα άτομα να κάνουν άτοπα πράγματα;
Πώς, ενώ κάποιοι καταφεύγουν να δοκιμάσουν και να μάθουν νέες πρακτικές και τρόπους να κάνουν αλλαγές στη ζωή τους, καταλήγουν να επανέρχονται στις γνώριμες συμπεριφορές τους και να κάνουν τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά;

Σκοπός όλων των δράσεων που εντάσσονται στο Employability Week είναι να ενισχύσουν τις επαγγελματικές  δεξιότητες των φοιτητών και αποφοίτων του Mediterranean College και να τους προετοιμάσουν για την είσοδό τους στη σύγχρονη απαιτητική αγορά εργασίας. Το 4ο Employability Week πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Repower Greece.

Για περισσότερες πληροφορίες και στιγμιότυπα όλων των εκδηλώσεων μπορείτε να επισκεφθείτε το www.mc-employability.gr.