Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

H Παιδική Παχυσαρκία Στο πλαίσιο του Employability Week

Στο πλαίσιο της 4ης κατά σειρά Εβδομάδας Απασχολησιμότητας (Employability Week) του Mediterranean College, oι Σχολές Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας του Κολεγίου διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία, την Δευτέρα 10 Μαρτίου, σεμινάριο με θέμα την «Παιδική Παχυσαρκία», που προσέλκυσε δεκάδες φοιτητές.
Το σεμινάριο έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Mediterranean College στην Αθήνα. Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η κα. Σοφία Καλιαρντά, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Η κα Καλιαρντά είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στον τομέα της Δημόσιας Υγείας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πτυχιούχος Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται ιδιωτικά ως διαιτολόγος ενώ έχει συνεργαστεί με εταιρείες και νοσοκομεία ως εξωτερικός συνεργάτες.



Το εν λόγω σεμινάριο είχε ως στόχο να ενημερώσει τους φοιτητές για το φαινόμενο της Παιδικής Παχυσαρκίας, τα αίτια που την προκαλούν και πιθανούς τρόπους αντιμετώπισής της. Έγινε λόγος για τους παράγοντες που διαμορφώνουν τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών, τη συμβολή της οικογένειας αλλά και του σχολείου. Επιπλέον δόθηκαν πρακτικές συμβουλές στους μελλοντικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας.  Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση για τις διατροφικές συνήθειες, όπως διαμορφώνονται στη σημερινή εποχή και για τη συσχέτιση της διατροφής με την υγεία.

Σκοπός όλων των δράσεων που εντάσσονται στο Employability Week είναι να ενισχύσουν τις επαγγελματικές  δεξιότητες των φοιτητών και αποφοίτων του Mediterranean College και να τους προετοιμάσουν για την είσοδό τους στη σύγχρονη απαιτητική αγορά εργασίας. Το 4ο Employability Week πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Repower Greece.

Για περισσότερες πληροφορίες και στιγμιότυπα όλων των εκδηλώσεων μπορείτε να επισκεφθείτε το www.mc-employability.gr.