Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Βιομάζα / Βιοκαύσιμα : Η Ελληνική επένδυση στο Μέλλον Στο πλαίσιο του Employability Week

Στο πλαίσιο της 4ης κατά σειρά Εβδομάδας Απασχολησιμότητας (Employability Week) του Mediterranean College, η Σχολή Μηχανικών του Κολεγίου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, την Τρίτη 11 Μαρτίου, σεμινάριο με θέμα «Βιομάζα / Βιοκαύσιμα : Η Ελληνική επένδυση στο Μέλλον». Το σεμινάριο προσέλκυσε πλήθος κόσμου, αποτελούμενο τόσο από φοιτητές όσο και από επαγγελματίες του χώρου.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο της 4ης Εβδομάδας Απασχολησιμότητας του Mediterranean College ενώ ως μέρος  του προγράμματος «Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας», που προσφέρει η Σχολή Μηχανικών και  ο Τομέας Ενέργειας του Mediterranean College, στόχο είχε να ενημερώσει τους συμμετέχοντες σχετικά με τις δυνατότητες Ανάπτυξης και Επένδυσης σε έργα Βιομάζας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν οι κύριες τεχνολογίες παραγωγής Ηλεκτρικής και Θερμικής ενέργειας από Βιομάζα (Αεριοποίηση και Αναερόβια Ζύμωση) ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκε και η τεχνολογία παραγωγής ενέργειας από χρησιμοποιημένα έλαια. Ακόμα, ιδιαίτερη αναφορά έγινε τόσο στις ευκαιρίες όσο και στους κινδύνους που παρουσιάζουν τα έργα βιομάζας με ιδιαίτερη έμφαση στις εναλλακτικές δυνατότητες εκμετάλλευσης των διαφόρων προϊόντων της κάθε διεργασίας. Τέλος, συζητήθηκαν πλήθος περιπτώσεων από τους συμμετέχοντες τόσο στο πλαίσιο επίλυσης αποριών και παροχής σχετικών διευκρινήσεων όσο και στο πλαίσιο διερεύνησης ή και πιθανής υλοποίησης επένδυσης σε κάποιο σχετικό έργο.

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο ο Δρ. Ζέρβας, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας C-Energy που δραστηριοποιείται στον χώρο της ενέργειας.

Η μεγάλη προσέλευση καθώς και η θετική ανταπόκριση των συμμετεχόντων κατέστησε σαφές ότι αυτού του είδους οι εκδηλώσεις  δεν είναι απλά χρήσιμες εξαιτίας του ενημερωτικού τους χαρακτήρα αλλά αποτελούν πολύτιμη ευκαιρία συνάθροισης επιστημόνων και επαγγελματιών με κοινά ενδιαφέροντα μελέτης.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο σκοπός όλων των δράσεων που εντάσσονται στο Employability Week είναι να ενισχύσουν τις επαγγελματικές  δεξιότητες των φοιτητών και αποφοίτων του Mediterranean College και να τους προετοιμάσουν για την είσοδό τους στη σύγχρονη απαιτητική αγορά εργασίας. Το 4ο Employability Week πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Repower Greece.

Για περισσότερες πληροφορίες και στιγμιότυπα όλων των εκδηλώσεων μπορείτε να επισκεφθείτε το www.mc-employability.gr.