Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ψυχομετρικά Εργαλεία και Αξιολόγηση Προσωπικού: Εξειδικευμένο Πρόγραμμα Job1

Στο πλαίσιο της 4ης κατά σειρά Εβδομάδας Απασχολησιμότητας (Employability Week) του Mediterranean College, η Σχολή Ψυχολογίας του Κολεγίου διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία, την Πέμπτη 13 Μαρτίου, σεμινάριο με θέμα «Ψυχομετρικά Εργαλεία και Αξιολόγηση Προσωπικού: Εξειδικευμένο Πρόγραμμα Job1».
Εισηγήτρια του σεμιναρίου, ήταν η κυρία Ναυσικά Βράιλα, HR Consultant & Organisational Psychologist, ISON Psychometrica. H ISON είναι ελληνική εταιρεία και ιδρύθηκε το 1991. Οι δραστηριότητές της αναφέρονται στον ανθρώπινο παράγοντα.
Με παραχώρηση άδειας και αποκλειστικών δικαιωμάτων, η ISON έχει σταθμίσει και εκδώσει στην Ελλάδα και στην Κύπρο μεθοδολογικά εργαλεία εφαρμοσμένης ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Μινεσότα (MMPI-2®), του Πανεπιστημίου του Harvard (TAT®), των εκδοτικών οίκων GIUNTIOS (BFQ-2®, TOM®), PAR (CTI®) του Ινστιτούτου για την Ανάλυση της Προσωπικότητας και των Ικανοτήτων (16PF®, CAB®). Έχει επίσης δημιουργήσει και σταθμίσει τη μοναδική ολοκληρωμένη συστοιχία επαγγελματικού προσανατολισμού e-mellon® και προσφέρει 450 επιπλέον τεστ διαφόρων οίκων μέσω ειδικής συμφωνίας της με την Society for Human Resource Manegement. Για πάνω από 10 χρόνια έχει υλοποιήσει στην Ελλάδα όλα τα έργα της Challenger Gray & Christmas, που επινόησε την Εργασιακή Ανατοποθέτηση (Outplacement) και άλλων κορυφαίων διεθνών Συμβούλων Διαχείρισης της Αλλαγής και Εργασιακής Μετάβασης.
Το αυξανόμενο ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα ενισχύει την ανάγκη για μια ουσιαστικότερη και δομημένη «πώληση» του εαυτού μας η οποία δεν βασίζεται μόνο στις ακαδημαϊκές μας επιτυχίες, αλλά και σε άλλες δεξιότητες. Η παρουσίαση της κυρίας Βράιλα ενημέρωσε τους φοιτητές για τα χαρακτηριστικά που προσέχουν οι εργοδότες, την δημιουργία ενός καλού βιογραφικού και συνοδευτικής επιστολής, καθώς και για τα dos & don’ts της συνέντευξης. Επιπλέον, παρουσίασε στους φοιτητές τον ρόλο των ψυχομετρικών εργαλείων ως μέσο αξιολόγησης, τόσο στην προσωπική ανάπτυξη όσο και κατά τη διαδικασία επιλογής ανθρώπινου δυναμικού.
Σκοπός όλων των δράσεων που εντάσσονται στο Employability Week είναι να ενισχύσουν τις επαγγελματικές  δεξιότητες των φοιτητών και αποφοίτων του Mediterranean College και να τους προετοιμάσουν για την είσοδό τους στη σύγχρονη απαιτητική αγορά εργασίας. Το 4ο Employability Week πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Repower Greece.
Για περισσότερες πληροφορίες και στιγμιότυπα όλων των εκδηλώσεων μπορείτε να επισκεφθείτε το www.mc-employability.gr.